StoryEditorOCM
GlazbaNa svetu Anu

Spot himne ‘Crljena kapo‘ iz radionice Frane Bilića i Dušana Šarca imat će svečanu promociju u Pakovu Selu, nešto prije i u ‘Dobro jutro, Hrvatska‘

Piše Zdravko Pilić
snimila: Nikolina Vuković Stipaničev
14. srpnja 2023. - 16:12

Svečana promocija dugo iščekivanog spota s istoimenim hitom ‘Crljena kapo‘ Frane Bilića i Dušana Šarca, u izvođenju klape Skradinski buk, održat će se 26. ovog mjeseca, u 21 sat navečer, u Etnolandu Joška Lokasa u Pakovu Selu. Na blgdan Svete Ane! Potvrdio nam je to sam autor stihova o narodnoj kapi koja se ponosno nosi uzduž i poprijeko Šibensko-kninske županije, najavljujući kako će na promociji nastupiti svi oni koji se mogu vidjeti i u spotu – KUD Miljevci, Promina, Sveti Ilija iz Kljaka i Zvona Zagore iz Mirlović Zagore.

Nastupit će zajedno s njima i guslari Dane Jurić i Nediljko Madžar. Oni su se svi skupa okupili već na Matijašića guvnu u Pakovu Selu: zajedno s najmlađim Zagoranima, što je bilo finale obilaska županije.

- Mislim da bi na koncu pored spota, koji je majstorski napravio Željko Petreš, mogli uraditi i jedan dobar dokumentarac o crljenoj kapi, koliko smo raznovrsnog materijala snimili, kazao nam je Frane Bilić. Spot će, kako nam je kazao, premijerno biti izveden i na HTV-u, u emisiji ‘Dobro jutro, Hrvatska‘ nekoliko dana ranije, 22. ovog mjeseca.

Bilić nam je pored toga, najavio kako će isti tandem, on i Šarac, napraviti za klapu ‘Skradinski buk‘ i pjesmu o istoimenim slapovima – Skradinskom buku.

05. svibanj 2024 03:40