StoryEditorOCM
GlazbaNagrada ‘Antun‘

Pobjednik showa The Voice stiže u Šibenik: ‘To me posebno veseli!‘

Piše Šibenski.hr
20. svibnja 2024. - 10:24

Proširen je popis izvođača koji će nastupiti na jubilarnoj 20. dodjeli gimnazijskih nagrada "Antun" - spektakularnu večer svojim će nastupima dodatno zagrijati Martin Kosovec, pobjednik četvrte sezone HRT-ova showa ‘The Voice‘ te grupa Freston, šibenska glazbena atrakcija koju čine talentirani gimnazijalci.

- Jako mi je drago što su sam pozvan da uveličam glazbeni program jubilarnog 20. izdanja dodjele gimnazijskih nagrada Antun, a posebno me veseli što ću nastupiti na jednoj od najljepših koncertnih lokacija u Hrvatskoj, tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku - rekao je Martin Kosovec, talentirani maturant koji je javnost osvojio maestralnim vokalnim izvedbama u popularnom showu ‘The Voice‘.

Kad ovim imenima dodamo ranije potvrđene zvijezde - Jacquesa Houdeka, Miach, Gelato Sisters i klapu Gimnazijalke, imamo večer za pamćenje s velikim imenima hrvatske, ali i gradske glazbene scene!

Naime, Freston je šibenski rock sastav koji autorskim pjesmama miješa elemente raznih žanrova u svrhu pronalaska dobrog zvuka i energije, a članovi  su gimnazijalci Lorijan Škarica, Lovre Šanić i Filip Laća.

Podsjetimo, jubilarna 20. dodjela nagrade Antun održat će se 31. svibnja 2024. na Tvrđavi sv. Mihovila s početkom u 21 sat. Spektakularnu priredbu povodom velikog jubileja organizira Gimnazija Antuna Vrančića, koja je školsku nagradu utemeljila 2003. te otad nagrađuje najuspješnije učenike, profesore i školske projekte. Objavljeni su i nominirani u 11 kategorija, a o pobjednicima će odlučiti učenici u zadnjem krugu glasovanja. Tko su i čime su zaslužili nominacije saznajte na društvenim mrežama Gimnazije. 

Domaćini ove veličanstvene proslave su Andrea Vodanović i Dorijan Klarić, bivši gimnazijalci koji su prije više od dvadeset godina, uz podršku i razumijevanje tadašnjeg vodstva škole, i osmislili ovaj projekt po uzoru na glamurozne dodjele nagrada u zemlji i svijetu. Nagrada se dodjeljuje u jedanaest kategorija, a dosad su je osvojila brojna poznata imena, poput  Arsena Dedića, Maksima Mrvice, Miroslava Lilića, Loredane Bahorić, Branka Viljca i mnogih drugih.

Ulaznice po cijeni od 10 eura mogu se nabaviti putem sustava Eventim te na prodajnim mjestima Tvrđave kulture.

 

14. lipanj 2024 15:43