StoryEditorOCM
Glazbaživot piše priče

Elemental dolazi na Martinsku, a njihovu predgrupu predvodi djevojka kojoj je Remi prije osam godina ostavila poruku...

Piše Šibenski.hr
9. kolovoza 2024. - 14:32

Veliki samostalni koncert Elementala u Šibeniku zakazan je u srijedu, 14. kolovoza 2024., na Martinskoj! U srcu ljeta, dan prije velikog blagdana, Elemental stiže na pozornicu smještenu u prekrasnoj borovoj šumi, na poluotok Martinska, preko puta Šibenika. Elemental je sastav koji ne treba mnogo predstavljati, jer, otkako su osnovani 1998. u Zagrebu, ovi glazbenici istaknuli su se svojim originalnim zvukom. Iza sebe imaju osam albuma, 40 singlova, preko 1000 nastupa, a Elemental je osvojio i brojne strukovne nagrade. Jezgru sastava čine vokali i tekstopisci Luka Tralić Shot i Mirela Priselac Remi, koja je kroz svoje stvaranje i djelovanje utjecala na mnoge djevojke i djevojčice. Jedna od njih će upravo na ovom koncertu dijeliti pozornicu s Elementalom, pjevačica benda Aracataca, koji su predgrupa na koncertu.

Da život piše najdivnije priče uvjerile su se i dvije umjetnice Remi i Tara Šolić, koje su se susrele i mnogo prije skorašnjeg koncerta. Točnije 2016. kada je Elemental nastupao u Šibeniku, Tara, tada djevojčica, zamolila je članove benda da joj se potpišu, a od Remi je dobila i dodatnu poruku ("Stay in school"). Taj papirić čuva i sad, kada je osam godina kasnije, njezin bend Aracataca, dobio priliku da nastupi prije Elementala, 14. kolovoza na Martinskoj. Poruku s posvetom je poslala i Remi, što je glazbenicu ugodno iznenadilo.

"Jako sam sretna i ponosna na Taru, zato što slijedi svoj san i razvaljuje. Ako je moj mali utjecaj u tome odigrao i najmanju ulogu, još sam sretnija. Kroz cijeli vijek Elementala trudim se u našoj muzici stvoriti sigurno mjesto za sve sanjalice, utopiste, empate i dobre ljude koji često budu ‘u manjini‘. Da zajedno imamo, u toj manjini, jedni druge i da se osjećaju podržano. Sretna sam što mlade djevojke i žene kroz pjesme Elementala učvršćuju svoj vlastiti glas i nastavljaju širiti pozitivu svojim djelovanjem. I da nam pritom svima bude lijepo. Ima li što bolje od toga?", rekla je Mirela Priselac Remi.

Elemental je poznat po svom organskom hip- hop/rap zvuku začinjenom tekstovima koji seciraju društvo i međuljudske odnose, ali i šalju osnažujuće poruke što im je donijelo brojne obožavatelje.

"Neopisivo mi je drago jer je Elemental bend koji slušam od svoje najranije dobi i koji je ostavio užasno puno utjecaja na mene kao osobu. Prije puno, puno godina pitala sam članove benda za autograme kad su imali koncert u Kuglani u Šibeniku. Stvarno se radujem susretu", kazala je Tara Šolić.

Aracataca je indie rock bend iz Šibenika, osnovan u prosincu 2022., sviraju autorski materijal, koji se može opisati kao indie rock. Neobično ime odabrali su prema mjestu u kojem se rodio Gabriel Garcia Marquez. Uskoro će svoje pjesme izvesti pred sugrađanima, prije nastupa Elementala, u srijedu 14. kolovoza na Martinskoj u Šibeniku.

Ulaznice za koncert Elementala u prodaji su po cijeni od 15 eura, dostupne su putem poveznice, kao i na svim prodajnim mjestima (fizičkim i digitalnim) platformi Entrio i Core Event. Cijena ulaznica na dan koncerta, na ulazu, bit će 20 eura.

 

16. rujan 2024 09:14