StoryEditorOCM
Glazba‘šibeniče, pivaj s nama‘

Branimir Bubica i klapa Sebenico s mališanima iz zbora ‘Zdravo maleni‘ pripremili dar svom gradu

Piše Šibenski.hr
29. rujna 2023. - 10:40

Baš kao što pjesma "Šibeniče, pivaj s nama" govori, pjesma je duša Šibenika. To dobro znaju Branimir Bubica i klapa Sebenico koji su za Dan grada u pripremi glazbenog iznenađenja udružili snage s malim Šibenčankama i Šibenčanima iz zbora Zdravo maleni.

Jedna od posebno dragih pjesama

Autor teksta pjesme "Šibeniče, pivaj s nama" legendarni je tekstopisac Robert Šunjić, autor bezvremenskih skladbi poput "Konobe", "Škarpelina" i brojnih drugih dalmatinskih klasika. Na njegov je tekst Branimir Bubica napravio glazbu dok je Leo Škaro zaslužan za aranžman.

"Stvarno sam ponosan i sritan što je na ovoj pismi došlo do suradnje s Robertom Šunjićem, a i s našim sad već kultnim dječjim zborom Zdravo maleni", poručio je Bubica dodajući u ime klape da im je ova pjesma posebno draga i da se nadaju da će uistinu, kao što pjesma poziva, Šibenik zapjevati s njima.

Uskoro na novom albumu

Branimir Bubica i klapa Sebenico marljivo rade i na novom albumu. "Novi album izlazi kroz dvadesetak dana, a na njemu će se naći i ‘Šibeniče, pivaj s nama‘, kao i brojne uspješnice naših Šibenčana", otkriva Bubica za kraj uz lijepe želje svim svojim sugrađankama i sugrađanima.

27. travanj 2024 10:18