StoryEditorOCM
GlazbaNOVI ALBUM

Branimir Bubica i klapa Sebenico: ‘Ne dam svoju tisnu kalu‘ priča priču o Dalmaciji, tradiciji, moru i ljubavi

Piše Šibenski.hr
20. listopada 2023. - 16:58

Novi album Branimira Bubice i klape Sebenico na svim je streaming servisima, a od petka je u fizičkoj prodaji i na Scardoninom web shopu.

Satkan od stihova fantastičnih autora prenesenih skladnim glasovima Branimira Bubice i šibenske klape Sebenico, album "Ne dan moju tisnu kalu" priča priču o Dalmaciji, tradiciju, moru i ljubavi. "Moja jedina želja je da se bar neke od ovih pisama kroz godine ispred nas zapivaju na raznim druženjima, u konobama uz dobru spizu i onako za dušu, ispod glasa", poručio je Branimir Bubica o nadanjima koja su inspirirala album.

Naslovna pjesma "Ne dan moju tisnu kalu" povezala je najnovije hitove Branimira Bubice i klape Sebenico u pravo malo dalmatinsko blago klapske pjesme s jasnom porukom, ova klapa ne da "ni kalu, ni klapsku pismu" dotičući sve one koji vole isto. Zbog njihovih pjesama, kako pojašnjava autor pjesme "Dalmacijo sestro" Frane Bilić, "ljudi negdi u sebi prepoznaju sebe i kažu: to je meni ili to sam ja."

"Klapa Sebenico i Branimir Bubica već su dulje vrijeme sinonim iskonske klapske glazbe na našoj estradi. Izuzetno mi je zadovoljstvo što su se i moji stihovi našli na ovom albumu", poručio je Krešimir Ivić, autor pjesme "Pomišane karte". Osim Bilića i Ivića, na albumu su autorski radili i Robert Šunjić, Krste Juras, Adrian Šarić Bego, Sanja Bubica, kao i sam Branimir Bubica. Leo Škaro zaslužan je za aranžmane.

Na albumu su s klapom zapjevali Alen Nižetić u pjesmi "Dalmacijo sestro" te dječji zbor Zdravo maleni u "Šibeniče, pivaj s nama", a kao bonus našla se njihova pjesma s Borisom Oštrićem "Nasuka bi pored tebe tilo".

"Puno rada je zadnjih godina uloženo u stvaranje ovog albuma", poručili su Branimir i klapa. Mnoge od pjesama predstavljene su na glazbenim festivalima, nagrađene i zapažene od publike i struke, a sada slušatelji u njima mogu uživati na jednom mjestu.

27. travanj 2024 23:06