StoryEditorOCM
Glazbanadolazeći koncert

Arena Zagreb ponovno postaje ‘narodnjačka Meka‘: srpska turbo folk zvijezda najavila i drugi koncert

Piše Vanesa Tenžera
26. veljače 2024. - 18:26

Srpska pjevačica, turbo folk zvijezda Dragana Mirković turnejom ‘‘Do posljednjeg daha‘‘ slavi jubilarnih 40 godina karijere. Zvijezda je najavila drugi koncert u Areni Zagreb, što je izazvalo znatiželju među glazbenim znalcima i publikom diljem regije. Iako je poznata po svojoj dugoj i uspješnoj karijeri, koja je obilježena brojnim hitovima i rekordno rasprodanim albumima, postoji i ona druga strana njezine popularnosti koja izaziva podijeljena mišljenja. 

‘‘Dragi moji prijatelji, turneja je počela sjajno, jako se radujem našem druženju! Napravit ćemo spektakl za pamćenje i to ne jednu, nego dvije večeri za redom. Vidimo se i 4.5. u zagrebačkoj Areni. Obećavam puno emocija, puno dobrih pjesama i vjerujte mi vrhunsku zabavu, jer samo tako vam se mogu barem malo odužiti i zahvaliti za ljubav i sve što činite za mene svih ovih godina. Uz vas je uvijek sve bilo lakše. Hvala vam što ćemo zajedno proslaviti moj veliki jubilej, kojeg bez vas ne bi ni bilo‘‘, poručila je svojim obožavateljima Dragana Mirković putem Extra FM-a.

Zanimljivo je i kako je Dragana najavila da će prihod od turneje darovati u humanitarne svrhe, te još jednom potvrdila svoj status ne samo glazbene zvijezde nego i humanitarne ikone koja će svoju popularnost iskoristi kako bi pomogla onima u potrebi, prenosi Showbuzz.

 ‘‘Već sam najavila da mi je želja da ovom turnejom uveselim ljude pjesmom, ali da širim ljubav, humanost i sreću, zato sam i donijela odluku da svakim koncertom pomognem ljudima kojima je pomoć potrebna " rekla je Dragana. 

Dok neki hvale njezinu glazbenu izražajnost i sposobnost da osvoji srca publike, drugi se pitaju o kvaliteti njezine glazbe, s obzirom na to da je poznata po izvođenju narodnjaka. Dok su njeni koncerti doista spektakularni i pružaju nezaboravno iskustvo publici, postavlja se pitanje je li taj doživljaj dovoljan da zasjeni kritike koje se odnose na žanr glazbe kojim se bavi.

Unatoč podjeljenim mišljenjima, činjenica je da je Dragana Mirković uspjela izgraditi vjernu bazu obožavatelja tijekom godina, te

je njezina popularnost neosporna. Ipak, dok jedni vide njezin rad kao kulturnu baštinu koja povezuje ljude diljem regije, drugi smatraju da bi se njezina umjetnost mogla razvijati i u drugim glazbenim pravcima.

 

Najava drugog koncerta u Areni Zagreb sigurno će privući pažnju mnogih, ali ostaje pitanje kako će Dragana Mirković odgovoriti na izazov da nadmaši očekivanja svoje publike i kritičara. Hoće li se zadržati na uobičajenom repertoaru ili će riskirati i eksperimentirati s novim glazbenim pravcima, ostaje za vidjeti. U svakom slučaju, njezin drugi koncert u Zagrebu bit će događaj koji će izazvati mnoge rasprave i intrigirati ljubitelje glazbe.

27. travanj 2024 01:32