StoryEditorOCM
Ostalodanak neiskustvu

Viktorija ispala iz Kupa, prvi seniorski pogodak postigla 13-godišnja Marcela Lovrić-Caparin!

Piše Borislav Juras
27. studenog 2021. - 16:03

S tek jednom igračicom adekvatne dobi (Lora Aladrović) teško je vaterpolisticama Viktorije igrati seniorske utakmice, pogotovo kad su s druge strane sastavi koji „pune“ seniorsku reprezentaciju Hrvatske. Toga su postale svjesne na splitskome Poljudu, na kvalifikacijskome turniru Kupa Hrvatske. Sve tri utakmice su izgubile s gotovo identičnom razlikom. Jadran i POŠK 1937 su ih dobili istim rezultatom (21:8), a Mladost je bila bolja za 12 pogodaka (17:5).

- Iako nam je Andrea Marić branila odlično, iako smo u svakoj utakmici odigrali po dvije dobre četvrtine, uvijek je bilo trenutaka kad bi značajno do izražaja došao manjak jedne ili dvije iskusnije igračice u našim redovima. One bi u kritičnim situacijama povezale redove, stabilizirale obranu, bitno smanjile broj golova koje smo praktički iz ničega primali. Sad smo vidjeli na čemu smo, znamo što nam je činiti u naredna dva mjeseca, do početka prvenstva, kako bi eventualno zaprijetili nekom od ova tri sastava, možda prestigli Primorje i ušli u doigravanje za prvakinje – osvrnuo se Marijo Ćaleta, glavni trener vaterpolistica Viktorije, iako je na ovom turniru bio formalno u ulozi pomoćnika.

Za Viktoriju su u Splitu igrale: Marić, Aladrović, Desnica, Goreta, K. Šupe, Jakelić, Koštan, Vlahov, A. Dugopoljac, Bumbak, Jolić, Lovrić-Caparin, Prelević i Mijat.

Valja istaknuti da je prvi seniorski pogodak na ovom turniru postigla jedna od najmlađih, 13-godišnja Marcela Lovrić-Caparin. Kad su u pitanju one još mlađe, koje tek počinju, Ćaleta kaže da ih se tokom jeseni upisalo desetak u klupsku školu vaterpola. Ističe da i dalje primaju u klub sve zainteresirane koje su u osnovnoj školi (rođene 2007. godine i mlađe), da s njima rade u dva kraća termina (ujutro od 9.30 do 10.30, a uvečer od 18 do 19.15 sati) na bazenu u Crnici.

Od onih koje su lani igrale za prvi sastav, Ćaleta je ostao bez dviju cura. Dina Plenča je otišla u Dansku, a Iva Čoga je odustala od vaterpola. Na popisu za seniorske utakmice mu je trenutno 16 igračica, među kojima su debitantice Anđela Dugopoljac i Vlatka Koštan.

16. travanj 2024 13:26