StoryEditorOCM
OstaloAutomobilizam

Uz Krku će startati 186 vozača na 17. izdanju Nagrade Grada Skradina: najavljeni natjecatelji obećavaju velika uzbuđenja na serpentinama

Piše Josip Čaleta Car
3. lipnja 2023. - 13:53

S dolaskom toplijih dana, kreću i utrke na brdskim stazama, a svakako jedna od najatraktivnijih je ona nad kraškom ljepoticom Krkom, koja se ove godine vozi po sedamnaesti put. Nagrada Grada Skradina opet će okupiti veliki broj automobilista iz čak sedam zemalja, koji će se uz redovito prvenstvo Hrvatske natjecati i za prvenstvo Slovenije te međunarodni kup.

Prema prijavama startat će 186 vozača, a već sada svima je jasno da nas čekaju velika uzbuđenja. Prvak Hrvatske Dejan Dimitrijević u Skradin stiže sa svojim Seat Leonom kao lider, no za vrat mu puše Matija Jurić s Audijem 4, te se očekuje velika borba.

Na startu će se naći i najbrži Slovenac Milan Bubnić s Lanciom Delta Integrale HF. Atrakcije na skradinskoj utrci nikada nije nedostajalo, pa smo sigurni da neće ni ove godine jer stiže čak petnaest formula.

- Jako smo zadovoljni brojem prijavljenih, kada znamo da se u isto vrijeme u Češkoj vozi prvenstvo Austrije. Neki od vozača formule su već bili ovdje na Bongo utrci, i koriste priliku da još jednom osjete stazu pred ovogodišnji dolazak na trku Bongo Hillclimb monstersa - rekao nam je Vlatko Mikulandra, alfa i omega skradinske utrke.

Pripreme staze idu po planu, a ona će i ove godine iznositi 3450 metara. Iz kluba poručuju da je trening zakazan za subotu 3. lipnja od 11.30 sati, dok će sama utrka startati u nedjelju u 10 sati, a otvorit će je šibensko kninski župan Marko Jelić. Publici upozorenje da sat vremena prije starta moraju biti na svojim mjestima.

26. travanj 2024 11:32