StoryEditorOCM
Ostalovaterpolo

Učenik nadmašio učitelja: Solaris sigurnom pobjedom startao u prvenstvo Hrvatske

Piše Krešimir Gulin
1. listopada 2022. - 08:27

Vaterpolisti Solarisa pobijedili su splitski POŠK 13:10 (1:0; 4:2, 4:4, 4:4) u susretu prvog kola prvenstva Hrvatske odgranom na bazenu u Crnici.

Bio je to i službeni debi ‘novog‘ Solarisa budući da je momčad trenera Jure Marelje tijekom ljeta uvelike promijenila igrački roster. Podsjetimo da su od lanjske momčadi Sunčani ostali bez Gorete, Koprčine, Pelicarića, Bulata, Štrkalja, Kovalenka i Malenice.

Novi igrači su postali Rak, Burburan, Jakovčević, Butić i Radan. Stoga je jasno kako je pred Mareljom jako puno posla da uigra momčad. To više što su se i on i nemali broj reprezentativaca mladih selekija Hrvatske tek nedavno okupili u Crnici.

Ipak, utakmica protiv POŠK-a uglavnom je bila lišena veće rezutatske neizvjesnosti. Solaris je vodio tijekom cijelog susreta. Pred kraj čak i šest razlike (12:6 i 13:7).

Može se zaključiti kako je ovaj put učenik bio uspješniji od učitelja. Naime, s klupe je Splićane vodio Joško Kreković koji je u rad prve momčadi Solarisa uključio Juru Marelju dok je bio šef stručnog stožera Sunčanih. Očito, Kreković je imao dobar špurijus i prepoznao Mareljin trenerski talent.

Za Solaris su igrali: M. Šparada (7 obrana), Jakovčević, Erak (1), Rak (2), Čondić Kadmenović (2), Butić (2), Kreković (1), Radan, Penava (3), Sirovec (1), Burburan, T. Šparada (1), Štrkalj (1 obrana), Brajković.

27. travanj 2024 22:54