StoryEditorOCM
OstaloEkonomska škola domaćin "Euroschoolsporta 2018"

U Šibenik danas stiže oko 180 mladih Europljana, svečano otvaranje sportskih susreta sutra u 15 sati na tvrđavi sv. Mihovila

Piše Katarina Rudan
15. travnja 2018. - 13:30

Iz osam zemalja članica Europske unije - Francuske, Njemačke, Italije, Poljske, Grčke, Nizozemske, Danske i Belgije u Šibenik danas stiže oko 180 učenika i profesora, sudionika ovogodišnjeg "Euroschoolsport 2018".

Domaćin susreta, koji traje od 15. do 21. travnja,  je Ekonomska škola Šibenik. Ona je ujedno i jedini predstavnik Hrvatske u ovom projektu čija je realizacija počela 2014.godine. Pripreme za provedbu ovog velikog projekta, u Ekonomskoj školi su počeli prije godinu i pol dana, od kad znaju da su domaćini.

- Isplanirali smo svaki detalj i vjerujemo da će našim prijateljima biti ugodno i korisno boraviti u Šibeniku i našem kraju, te da će sa sobom ponijeti lijepe uspomene i doživljaje, kažu profesorice Jadranka Petković i Irena Gotovac, koje od samog početka sudjeluju u organizaciji i provedbi projekta.



Ravnatelj škole Igor Friedrich, navodi da se radi o projektu koji je sinergija znanja i učenja stranih jezika, promidžbe sporta, kulture, običaja, turizma i cjeloživotnog učenja.

Iz svake zemlje dolazi 16 učenika i dvoje profesora koji će biti smješteni u šibenskim hotelima i hostelima. Sudionicima "Euroschoolsporta 2018" domaćini su pripremili i bogat program.

U ponedjeljak 16. travnja planiran je obilazak Šibenika u prijepodnevnim satima, a svečano otvaranje susreta dogodit će se u 15 sati na tvrđavi sv. Mihovila.

Svaka zemlja imati će 15 minuta za predstaviti se prigodnim programom, a na štandovima će izložiti autohtone proizvode koje su donijeli sa sobom.

Sportska natjecanja u plivanju održat će se na gradskom bazenu,  u sportskoj dvorani Baldekin igrat će košarku, a natjecanje  u trčanju na šetnici u kanalu sv. Ante.

Za vrijeme boravka europske mladeži u Šibeniku, na programu je, među ostalim, cjelodnevni izlet u Nacionalni park "Krka", koji će početi brodom do tvrđave sv. Nikole, otoka Zlarina i Prvića, pa kanalom sv. Ante do Zatona, Rasline, Skradina i NP "Krka".





 

02. srpanj 2024 10:15