StoryEditorOCM
OstaloPORUKA IZBORNIKA

Tucak: ‘U jednoj smo situaciji djelovali poput djece. Nisam zadovoljan, ali dobro nam je došlo‘

Piše Dean Bauer/SN
21. srpnja 2024. - 15:58
Tucak: ‘U jednoj smo situaciji djelovali poput djece. Nisam zadovoljan, ali dobro nam je došlo‘Niksa Stipanicev/Cropix

Olimpijske pripreme Barakuda su završene. Aktualni svjetski prvaci i europski doprvaci su na odmoru. Onom posljednjem kratkom, slobodnom vikendu koji im je dao izbornik Tucak prije završnog okupljanja u Zagrebu, u ponedjeljak. Tu će trinaestorica odabranih - kada dođu - imati tek 2-3 treninga prije puta jer u utorak ih čeka završni prijam i svečani ispraćaj cjelokupne nam olimpijske reprezentacije s državnim vrhom, dan kasnije let iz Zagreba za Pariz.

Istina, ima još tjedan dana do prve utakmice na turniru (sljedeće nedjelje u Parizu s Crnogorcima), tako da će se u tom terminu sigurno “smjestiti” još 7-9 treninga, ali više rasplivavajućih. S ponešto tek taktičkih detalja. Stoga i napominjemo da su pripreme Barakuda koje su otpočele još 9. lipnja u Kranju privedene kraju, pišu Sportske novosti.

Obrana je bit i sukus svega

Za konac je bio izabran šibenski sraz s Amerikancima koji, rezultatski gledano nije završio povoljno (11:13). Makar, rezultat je posljednje na što valja obratiti pozornost u prijateljskim, pripremnim utakmicama. Između ostalog i zato jer ne znate recimo kakav je bio za taj dan predviđen intenzitet treninga momčadi nekoliko sati ranije. Teretana ili bez nje, plivanje ili čak bez plivanja i još “mali milijun” stvari. Bitniji su neki drugi detalji. Oni sada nisu bili na razini očekivanog, iako dakako za neke postoje opravdanje. No, više od novinarovog “mudrovanja”, pametnije je osluhnuti izbornika Ivicu Tucka.

- Nikad nije dobro izgubiti, osim što je dobro za ovu priliku, da poraz nema neki teži značaj jer je ipak ovo bio prijateljski susret. Ono što smo vidjeli, spoznali, da smo protiv Amerikanaca upali u neku napadačku rupu, poput djece. U nekim smo situacijama u obrani poklanjali puno Amerikancima, dok smo u napadu komplicirali. U jako puno navrata, ni lucidnosti, ni koncentracije - veli kormilar hrvatskog broda i nastavlja:

- Međutim, mislim da nam je izuzetno dobro došla ova utakmica. Za dodatnu analizu. Imamo još dosta vremena, tjedan dana do prve utakmice u Parizu. Jasno, ne treba raditi nekakvu dramu od jedne izgubljene prijateljske utakmice, ali ima itekako puno materijala za porazgovarati o nekim stvarima.

Cijeli tekst pročitajte ovdje

 

06. rujan 2024 23:28