StoryEditorOCM
OstaloCRNO BIJELI SVIJET

Talentirani Ivano Močić opet deklasirao konkurenciju, ugodno iznenadio još jedan mladi šibenski šahist

Piše Borislav Juras
18. kolovoza 2023. - 10:49

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brže partije i kraće sjedenje za stolom, kao da u zadnje vrijeme puno više odgovaraju Ivanu Močiću, najvećem šibenskom šahovskom talentu. Pokazao je to uspjesima u brzopoteznim natjecanjima na Grand Chess Touru u Zagrebu. Potom je na državnoj završnici Sportskih igara mladih, u splitskom studentskom centru, osvojio turnir u ubrzanom šahu (tempo je deset minuta plus pet sekundi za potez).

Kako ga nije bilo na županijskom natjecanju, on je na državno stigao uz pozivnicu organizatora i odužio im se zlatnom medaljom. U sedam kola turnira dječaka dobi do 11 godina, izgubio je samo pola boda, pritom dobio i svog najvećeg konkurenta, Erika Golubovića. Ivano će biti jedan od trojice hrvatskih predstavnika na regionalnoj završnici, 25. kolovoza opet u Splitu, kad će nastupiti i rivali iz Srbije i BiH. Iako posljednji, 19. na listi po nositeljstvu u istoj dobnoj kategoriji, Stipe Macura je završio turnir na devetome mjestu, sa četiri osvojena boda. Sve do zadnjega kola i poraza od drugoplasiranog Juranovića, i on je bio u igri za medalju.

Među djevojčicama dobi do 11 godina, Maria Dobra je sa četiri boda završila na petom mjestu, izgubivši u zadnjem kolu od prve nositeljice i pobjednice turnira. U konkurenciji igrača do 15 godina, Niko Rudan je s polovična tri i pol boda okončao turnir na 11. mjestu.

- Uzmu li se u obzir propuštene pobjede u dvije partije, Niko je ostvario dobar rezultat. Mariji je ovo bio prvi turnir izvan Šibenika i tek sad se osjeti žal što nije nastupila na kadetskom prvenstvu Hrvatske. Stipe je ozbiljno radio zadnjih tjedana i ugodno iznenadio, a Ivano je deklasirao konkurenciju - kratki je osvrt Branka Vlaića, voditelja šahovske škole Šibenika.

29. travanj 2024 10:31