StoryEditorOCM
OstaloSvi u Crnicu

Sunčani brane plus dva s Poljuda i žele ulazak među četiri najbolje ekipe u Hrvatskoj

Piše šibenski.hr
5. travnja 2022. - 19:10

Vaterpolisti Solarisa odigrali su dosta važnih utakmica ove sezone. Od LEN Cupa, Regionalne lige, domaćeg Kupa i Prvenstva. Ali, ova koja je na raspredu u srijedu u 19.30 sati na bazenu u Crnici s pravom može nositi epitet-utakmice sezone.

Naime, Sunčani se sastaju protiv splitskog Mornara u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Prvenstva Hrvatske. Momčad trenera Jure Marelje brani plus dva (12:10) iz prve utakmice na Poljudu.

Uspiju li Šibenčani u tome plasirat će se u polufinale gdje će se sastati sa splitskim Jadranom. Međutim, puno je važnije da će probojem među četiri najbolje ekipe u državi Solaris ponovno izboriti igranje u Europi iduće sezone.

Ništa manje značajna je činjenica da bi ulaskom u polufinale Solaris zadržao kontinuitet dobrih rezultata, jer nije mala stvar dvoje godine za redom biti među četiri u jednom od rijetkih kolektivnih sportova u kojem hrvatski klubovi još uvijek imaju nešto reći u međunarodnoj konkurenciji

Dakle, šibenski uzvrat Solarisa i Mornara BS ima veliko zanimanje hrvatske vaterpolo javnosti. U prvoj utakmici u Splitu, Solaris je pobijedio (12:10). Na prvi pogled, pobjeda u gostima, pa dva razlike… to već daje naznaku ukupnog pobjednika.

- Je, tako je i u Splitu bilo u jednom trenutku i 9:5 za nas, ali je onda došlo do 10:10! Dakle, ‘pobjednik’ je prelomljen tek pred kraj – naglašava Jure Marelja, trener Šibenčana za portal HVS.

- Solaris i Mornar BS su dvije podjednake momčadi. Možda smo mi u nekom segmentu širi, ali smo dosta ravnopravni i mislim da će te dvije momčadi opet odigrati jednu izjednačenu utakmicu. Mornara apsolutno respektiramo kao jakog suparnika, ali igramo doma i maksimalno ćemo se pripremiti za nju-kazao je Marelja.

Slično razmišlja i Boris Pavlović, trener mornarevaca koji su u međuvremenu igrali i prvu utakmicu za ostanak u Premier ligi, na Kantridi protiv Primorja.

- Solaris je napravio malu, a možda čak i veliku prednost. Vidjet ćemo kakav je i kolika, ali mi idemo tamo pobijediti. Kompletni smo sad, vratio nam se centar Luka Dužević. Opet, valja i nadoknaditi dva gola minusa- veli Pavlović za portal HVS.

Sunčanima bi zasigurno dobro sjela i podrška navijača. Utakmica se igra u elitnom terminu (19,30 sati), ulaz na bazen je besplatan, zato nema razloga da se svi šibenski ljubitelji vaterpola ne zapute u Crnicu u srijedu navečer.
 

 

02. svibanj 2024 08:24