StoryEditorOCM
Ostalokickboxing

Snježana Prgomet opet prvakinja Hrvatske, Šibenčanima još tri srebrne medalje

Piše K. G.
8. travnja 2024. - 08:25

U subotu, u Zadru u dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, održano je prvenstvo Hrvatske u tehničkoj disciplini, kick light za kadete, juniore i seniore. Na prvenstvu je nastupilo preko 300 natjecatelja iz 48 klubova iz cijele države.

Za kickboxing klub Dalmatino nastupio je kadet August Lambaša do 52 kg, juniori Laura Lokas do 60 kg i Franko Peran do 63 kg, te seniorka Snježana Prgomet do 50 kg.

August Lambaša je pobijedio u dva meča, a u finalu je izgubio sudačkim preglasavanjem u posljednje 2 sekunde borbe. August je svejedno ostvario svoj status reprezentativca, te će nastupati za reprezentaciju Hrvatske na svjetskom prvenstvu koje će se održati krajem kolovoza u Budimpešti.

Za juniore i seniore ovo nije bilo izlučno natjecanje za status reprezentativca. Oni će svoj status potvrđivati u Osijeku, 20. travnja, na prvenstvu Hrvatske u low kicku. Tako je Laura Lokas pobijedila u dva meča, a u finalu izgubila. Franko Peran je pobijedio u tri borbe i izgubio u finalu. Oboje su osvojili srebrne medalje.

Najveći uspjeh je imala seniorka Snježana Prgomet koja je svoj finalni meč uspješno privela kraju i osvojila zlatnu medalju.

Natjecateljima su u kutu bili treneri Damir Lambaša i Nives Radić. Voditelj ekipe je bio, kao i uvijek, predsjednik kluba Darko Mikulandra.

27. travanj 2024 11:43