StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE

Primoštenci štafetom potvrdili prve bodove, Ante Papak uvjerljiv u sva tri nastupa

Piše Borislav Juras
5. studenog 2022. - 17:10

Boćari Primoštena imali su zadovoljstvo da barem nekoliko sati budu formalno na vrhu Prve lige (jug), nove sezone natjecanja otvorenog baš njihovom utakmicom s Komižom. Igrali su ranije od uobičajenog termina, a bodove su osigurali već nakon štafetnog izbijanja, kad su poveli s nedostižnih 13:3.

Istina je da su gosti s Visa u šibensku dvoranu došli bez svojeg najboljeg igrača, Joška Mardešića, što je Primoštencima olakšalo posao. Nisu, doduše, uvjerljivo djelovali u završnim igrama (što je teško i očekivati sedam mjeseci nakon zadnje utakmice), pa su gosti na kraju bili i sasvim zadovoljni porazom od 16:8. Domaćinima je bitnije da je Ante Papak, njihov voditelj i najjači adut, bio uvjerljiv u sva tri nastupa. Baš kao i jedan od mlađih, Valentino Marinov, koji je zbog jedne lošije izbijačke serije u krugu ostao bez maksimalnog učinka u svoje dvije igre.

Primošten – Komiža 16:8

Rezultati po disciplinama: pojedinačno: Ante Papak – Basić 13:3, D. Markoč – M. Fiorentino 7:7; par: Petričević, Radić (Miliša) – Karuza, Rogošić 7:6; trojka: Jurković, J. Prgin, J. Živković – E. Fiorentino, Marinković, Bogdanović 13:2; brzinsko izbijanje: Jurković – M. Fiorentino 33:15; precizno izbijanje: Petričević – Basić 6:8, Marinov – E. Fiorentino 22:7; štafetno izbijanje: Ante Papak, Jurković – E. Fiorentino, Rogošić 44:21; bližanje i izbijanje u krug: Marinov – E. Fiorentino 21:21; parovi: Petričević, J. Živković (Jurković) – Basić, Marinković 3:13, Ante Papak, Radić – Bogdanović, Karuza 13:6, D. Markoč, Miliša – Rogošić, M. Fiorentino 9:12.

Drugi će nastup ove sezone boćari Primoštena imati na Braču. Domaćin im je momčad Stivana. Igra se u subotu u Sutivanu, u 15 sati.

B. JURAS

02. svibanj 2024 04:00