StoryEditorOCM
Ostalou subotu, 3. lipnja

Ne propustite šibensku Biciklijadu: omiljena manifestacija vraća se nakon pandemije u svom izvornom obliku

Piše Šibenski.hr
1. lipnja 2023. - 18:43

Biciklistički klub ‘‘Faust Vrančić‘‘ u suradnji sa Zajednicom sportova Grada Šibenika, Turističkom zajednicom Grada Šibenika te uz tehničku podršku i medijsku promociju Radio Šibenika, dugogodišnjeg partnera, organizira šibensku Biciklijadu. Radi se o manifestaciji koja se tradicionalno organizirala prije pandemije te se od ove godine opet vraća u svom izvornom obliku.

Biciklijada je rekreativnog karaktera, a održat će se u subotu, 3. lipnja. Okupljanje i prijava započinju od 10:30 sati, start je u 11:00 sati na šibenskoj rivi ispod katedrale sv. Jakova, a pravo sudjelovanja imaju sve generacije, od najmlađih do onih najstrarijih.

Nakon starta na rivi, biciklijada će se kretati preko Obale Franje Tuđmana, Obalom Hrvatske mornarice, Vukovarskom ulicom, ulicom put Bioca preko Sv.Mare, Stjepana Radića, kratko zaustavljanje u Rasadniku i istim putem natrag prema plaži Banj.

Na plaži Banj predviđen je završetak utrke između 12 i 12:30 sati. Svi sudionici imati će priliku sudjelovati te osvojiti vrijedne lutrije koje su osigurali organizatori, a glavne nagrade su bicikli. Svi natjecatelji će dobiti i posebne majice šibenskih boja sa simbolom šibenske biciklijade. Po završetku utrke, na Banju je predviđen zabavni program te opuštanje u hrani i piću, a očekuje se sjajna atmosfera i pravi sportsko - zabavni ugođaj.

Iz BK Faust Vrančić pozivaju sve one koji mogu i žele, od djece do odraslih da sudjeluju u biciklijadi i na taj način pošalju poruku koliko je bitno rekreirati se te sudjelovati u sportskim aktivnostima. Također pozivaju i one koji nisu u mogućnosti sudjelovati na Biciklijadi da im se pridruže na Banju i da se svi zajedno zabave uz dobru hranu i glazbu, a koja će potrajati do popodnevnih sati.

17. travanj 2024 22:51