StoryEditorOCM
OstaloOdržan je 1. Krka polumaraton

Na cilj prvi stigli Tamas Nagy iz Mađarske i Lucija Kimani iz Bosne i Hercegovine

Piše šibenski.hr
14. travnja 2018. - 18:07


Maratonci iz trinaest zemalja uspješno su u subotu, po prekrasnom vremenu i krajoliku, istrčali 21 kilometar staze od Eko kampusa Puljane do amfiteatra Burnum u Nacionalnom parku na međunarodnoj atletskoj utrci "1. Krka polumaraton". Pobjednici u muškoj i ženskoj kategoriji su Tamas Nagy iz Mađarske i Lucija Kimani iz Bosne i Hercegovine.



Prije njih, u cilj su uspješno utrčali i sudionici Fun Run utrke građana na 5,5 kilometara. Prvi su na cilj stigli Jure Božinović i Ivona Zemunik, u muškoj i ženskoj kategoriji. Na utrci je sudjelovalo oko 750 trkača, a na kraju staze svi su natjecatelji dočekani u slavljeničkom, rimskom ozračju, kako i priliči amfiteatru​ Burnum, biseru antičke arhitekture.



Polumaraton je održan u organizaciji Atletskog kluba „Maraton 2000“ iz Karlovca i Atletskog kluba „Šibenik“, a sve pod okriljem JU Nacionalni park "Krka". Utrka će postati tradicionalna, a treba navesti da je staza Krka polumaratona dobila službeni međunarodni certifikat AIMS, što znači da je rezultat ostvaren na Krki vjerodostojan i važeći svugdje u svijetu, a zbog posebnog ugođaja trčanja u jednom od najljepših dijelova Hrvatske, u okruženju zaštićene prirode i jedinstvene kulturnopovijesne baštine, utrku je od početka pratio veliki interes.

- Zahvaljujemo trkačima, navijačima i svima koji su sudjelovali u organizaciji 1. Krka polumaratona, kratko je izjavio ravnatelj JU Nacionalni park "Krka" Krešimir Šakić, koji je i sam sudjelovao u utrci, ali na kraćoj stazi.








 

21. lipanj 2024 22:03