StoryEditorOCM
Ostalotri dana među elitom

‘Krkaši‘ sudjelovali na jakoj regati, najbolji plasman ostvario Franko Dobra

Piše Šibenski.hr
10. svibnja 2023. - 08:52

Najbolja veslačica šibenske ‘Krke‘ Franka Zorčić, zajedno s klupskim kolegama (Franko Dobra, Duje Garma, Nikola Knežić, Marko Martinović, Bartol Medić i Jakov Slavica) zadnja tri dana proteklog tjedna boravila je u Njemačkoj radi sudjelovanja u dresu hrvatske izborne vrste na „2023 Munich International Junior Regatta“.

Radi se o jednom od četiri najjača veslačka natjecanja u Europi namijenjena baš juniorima i mlađim juniorima. Franku i Franka & društvo vodio je glavni trener ‘Krke‘ Milan Radečić, koji je uz sve još imao i obvezu vođenja kombiniranog reprezentativnog četverca kojeg su osim ‘krkaša‘ Bartola Medića činili još i: David Medica (V.K. „Istra“ Pula), Luka Hajdin (V.K. „Korana“ Karlovac) te štroker četverca Nikola Kontrec (HAVK „Mladost“ Zagreb).

- Prvi dojam promatrača, gledajući reakcije cure i mladića iz Šibenika, može se sažeti u jednoj riječi: „impresioniranost“! Sve je bilo ogromno pa su i Franka i (naročito) momci zaista izgledali iznenađeni golemim kompleksom auf der Olympia-Regattaanlage in München Oberschleißheim pa onda i činjenicom da su se našli u grotlu koje je činilo više od tisuću veslačica i veslača iz 12 zemalja, ali i centimetrima visine i mišićnom masom veslača protiv kojih su se imali natjecati.

Svakako, s puno opravdanja može se reći kako i ove godine Regata po mnogočemu nije zaostajala za npr. Prvenstvom Europe koje, doduše, okuplja posade iz više zemalja, ali EP nema po dvije-tri posade iz Njemačke, Češke, Poljske, Velike Britanije….od kojih bi se svaka mogla boriti za europsko zlato- kazao je Dražen Crnogaća, predsjednik VK ‘Krka‘.

Dakle, u takvom ambijentu i u takvoj konkurenciji najbolji plasman ostvario je Franko Dobra koji je drugog dana natjecanja pobijedio u svojoj skupini mlađih juniora-skifista na čemu mu valja čestitati.

- Naravno, valja svakako čestitati i svima ostalima jer su nakon utrka baš svi iz čamaca izlazili četveronoške što znači da su tijekom utrka dali zadnji atom snage dostojno reprezentirajući nacionalni dres-zaključio je Crnogaća.

25. travanj 2024 01:52