StoryEditorOCM
Ostaloveliki uspjeh

Gradonačelnik primio Antonia Šaršanskog, sjajnog mladog para-karataša koji se u Šibenik vratio sa svjetskim zlatom

Piše Šibenski.hr
12. srpnja 2021. - 12:59

U povodu sjajnog uspjeha na Svjetskoj ligi mladih u para-karateu U16 i U21 gradonačelnik Željko Burić primio je danas mladog Antonia Šaršanskog, člana Karate kluba osoba s invaliditetom "Krka Šibenik“. Antonio je na spomenutom natjecanju osvojio zlatnu medalju te postao prvak u kategoriji osobe u invalidskim kolicama (-16).

- Iskrene čestitke na izvrsnom rezultatu. Ovo je još jedan sjajan uspjeh koji potvrđuje tvoj talent, rad i upornost budući da smo se u mom uredu sastali i u travnju nakon osvojene dvije medalje na Prvenstvu Hrvatske. Bravo Antonio! -  kazao je gradonačelnik Željko Burić te mladom parakaratašu uručio prigodni poklon bon.

Gradonačelnik je čestitke uputio i Antonijevim roditeljima te trenerima i predsjedniku  KK OSI „Krka Šibenik“ Luki Čupiću, Josipu Kneževiću i Ivanu Kneževiću.

image
Grad Šibenik

Antonio se zahvalio gradonačelniku na čestitkama te istaknuo kako je iznimno ponosan na svoj uspjeh.

Trener Čupić pojasnio je kako je na Svjetskoj ligi mladi održanoj u Poreču u organizaciji Hrvatske  parakarate reprezentacije, a sve u sklopu sedmodnevnog karate kampa, sudjelovalo oko 1500 sudionika.

- Natjecatelji su demonstrirali izvedbe u tri kategorije, intelektualne poteškoće, slabovidni i osobe u invalidskim kolicima, a Antonio je osvojio zlato i postao prvak u U16 kategoriji osoba u invalidskim kolicima, što je još jedan u nizu njegovih fantastičnih  ostvarenja - kazao je Čupić te dodao kako je cilj Kluba  da se  što veći broj djece s invaliditetom uključi u sportske aktivnosti.

19. travanj 2024 00:50