StoryEditorOCM
Ostalokrapanjska regata

Formula 1 u jedrenju: novi državni šampioni u atraktivnoj klasi su Šibenčani Luka Piasevoli i Filip Miroić

Piše Branimir Periša
16. svibnja 2023. - 09:51

Proteklog vikenda Jedriličarski klub Spužvar Krapanj je bio domaćin regate Croatian trophy challenge koja je ujedno bila i prvenstvo hrvatske, izvijestio je Teo Piasevoli, sportski direktor natjecanja.

Radilo se o regati međunarodno priznate klase sportskih katamarana F18. Krapanj je ugostio 21 posadu iz 10 različitih zemalja svijeta. Najzastupljeniji su bili jedriličari iz Njemačke, Austrije, Švicarske, Mađarske, Poljske, SAD, Italije i Nizozemske. Službeno regatavanje su obilježili izazovni uvjeti jedrenja koji su prevladavali od petka do nedjelje. Odjedrena su 3 plova. Od sunaca, kiše, bure, juga do lokalnih neverina bilo je izazovno za sve jedriličare.

Ukupnu pobjedu je ostvarila njemačka posada Max Friedrich/ Heiner Elbel, druga je bila posada iz SAD-a Steve Stroebel /Nicholas Tosi a treći su bili naši momci Šibensko/Zlarinska posada Luka Piasevoli/Filip Miroić koji su ujedno postali Prvaci hrvatske klase F18 za 2023 ispred prošlogodišnjih prvaka posade Marka i Nikše Oreškovića i posade Draška Andrića /Igora Lermana.

Krapanj je ugostio jedriličare u poseban i jedinstven ambijent .........jednostavno, dogodila se ljubav koja će poslati najbolju sliku u svijet, zaključio je Teo Piasevoli.

19. travanj 2024 07:14