StoryEditorOCM
OstaloLIJEPA PROMOCIJA

Deveto izdanje CRO Race kreće 1. listopada: Više od stotinu biciklista startat će iz Vodica

Piše Šibenski.hr
24. rujna 2024. - 15:10

Međunarodna biciklistička utrka CRO Race u svom devetom izdanju dovodi u Hrvatsku 20 biciklističkih timova s više od stotinu biciklista koji će se od 1. do 6. listopada natjecati u šest etapa, prelazeći gotovo tisuću kilometara diljem Lijepe Naše. 

Utrka će se uživo prenositi na HTV-u, a televizijski prijenos dodatno ide u čak 140 zemalja svijeta jer timovi dolaze iz brojnih država, od Australije do Europe. 

Ove godine, biciklisti će prvi put startati u Vodicama, dok će cilj, kao i uvijek, biti u Zagrebu, piše HRT.

Na predstavljanju utrke CRO Race sudjelovali su državni tajnik iz Ministarstva turizma i sporta Josip Pavić, voditelj Odjela za programe sporta iz Grada Zagreba Milan Čolić te pomoćnik voditelja službe prometne policije Nikola Milas. Organizaciju i tehnički aspekt utrke predstavili su direktor utrke Vladimir Miholjević i tehnički direktor Luka Mišović iz tvrtke TOP SPORT EVENTS. Uz njih, današnje predstavljanje utrke u Zagrebu okupilo je brojne partnere i sponzore, kao i predstavnike destinacijskih partnera, među kojima su bili i županica Karlovačke županije Martina Furdek-Hajdin te gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec.

- CRO Race nije samo biciklistička utrka, to je projekt koji ujedinjuje sport i turizam. Iz godine u godinu, uz podršku naših sponzora, partnera i domaćina, trudimo se biti bolji, donijeti inovacije i nove izazove kako za natjecatelje, tako i za gledatelje. Posebno sam ponosan na naš projekt KIDS CRO Race, kroz koji želimo motivirati djecu da se bave sportom i shvate važnost rekreacije i kretanja. Djeca su budućnost, a mi želimo od najranije dobi kod njih razvijati ljubav prema zdravom načinu života i biciklizmu. Vjerujem da će ovogodišnje izdanje utrke ponovno oduševiti sve ljubitelje biciklizma, kako one uz stazu, tako i one pred malim ekranima, te da ćemo zajedno proslaviti još jedan veliki uspjeh hrvatskog sporta i turizma, izjavio je Vladimir Miholjević.

Miholjević se posebno zahvalio destinacijskim partnerima koji su od samog početka velika podrška projektu.

Utrka će se voziti sljedećim etapama:

1. Vodice – Sinj (162,5 km), 2. Biograd na Moru – Novalja (114,5 km), 3. Otočac – Opatija (154 km), 4. Krk – Labin (160,5 km), 5. Ozalj – Karlovac (167 km) i 6. Sveta Nedelja – Zagreb (157,5 km). Kraj posljednje etape i proglašenje ukupnog pobjednika bit će u nedjelju 6. listopada oko 15 sati ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Ulici Hrvatske bratske zajednice u Zagrebu.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE

24. rujan 2024 15:11