StoryEditorOCM
OstaloBICIKLISTIČKO PRVENSTVO HRVATSKE

Daniel Budimir dvostruki prvak države

Piše Borislav Juras
20. srpnja 2019. - 21:09

Daniel Budimir, član šibenske Fortice, postao je dvostruki prvak Hrvatske u biciklizmu, za početnike dobi do 15 godina. Obje titule je osvojio na "domaćem terenu", jer je njegov klub bio organizator prvenstava države u pojedinačnom kronometru i u cestovnoj vožnji.
Kronometar se vozio na kružnoj stazi dužine devet kilometara, sa startom i ciljem pred industrijskom zonom Podi, pa do Dubrave. Dan poslije, cestovna utrka je imala krug od 17 kilometara, sa startom i ciljem u Ićevu (preko Rupa, Dubravica i Plastova).


Od članova Fortice, medalje su, i to brončane, još pripale Josipu Jurasu u kadetskoj konkurenciji i Nikoli Vukušiću među početnicima do 15 godina.
Dvostruki prvak države među veteranima B (dobna kategorija od 40 do 50 godina) je Marko Fržop, član kluba Top sport, sa sjedištem na Srimi. Zlatnu medalju je dobio i Vice Mikulandra (Fortica), kao najbrži među veteranima A (od 30 do 40 godina) na kronometru. Tonko Juras (Orlov krug, Vodice) je bio drugi među veteranima A u cestovnoj utrci, a iza njega je, kao treći, ciljem prošao Mikulandra. Srebrnu medalju je u cestovnoj vožnji osvojio Joško Fržop (Orlov krug, Vodice), i to među veteranima C (preko 50 godina).


Ovo natjecanje je okupilo oko stotinjak biciklista iz cijele države, pa i onih koji voze za strane, profesionalne momčadi. Tako je dvostruki prvak države u elitnoj, seniorskoj konkurenciji postao Josip Rumac (Androni Giocattoli - Sidermec), koji je prije šest godina osvojio treće mjesto na svjetskom juniorskom prvenstvu.
Vozači Fortice su već imali i nova iskušenja. Bruno Paškalin (dvaput peti na državnom prvenstvu) je sudjelovao na dvodnevnoj utrci u Beogradu, kao član juniorske reprezentacije, a Josip Juras je vozio za kadetsku reprezentaciju (koju vodi šibenski trener Predrag Jokić) na utrci "Po Dolenjski", trodnevnom natjecanju u Sloveniji.
 

27. svibanj 2024 19:36