StoryEditorOCM
Nogometnakon kvalifikacija

Zlatko Dalić: ‘Vodit ću Hrvatsku na Euru, nakon toga je možda vrijeme za nekog mlađeg‘

Piše Šibenski.hr
22. studenog 2023. - 19:50

Dan nakon što je Hrvatska izborila nastup na Euru 2024. pobjedom protiv Armenije, izbornik Zlatko Dalić je dao intervju za Dnevnik Nove TV i otkrio koliko je zadovoljan igrom Hrvatske te koje promjene možemo očekivati na Euru.

"Lijep je osjećaj, ponos, ostvariti plasman na Euro. Malo smo proslavili, idemo dalje. Igrači su sretni, zadovoljni i ponosni na ovaj naš rezultat, bile su teške kvalifikacije, iskreno imali smo puno problema i nisam očekivao ovakvu borbu do zadnje minute. Nismo bili onakvi kakvi smo trebali biti i ako hoćemo na Euru napraviti rezultat, to mora biti puno, puno bolje."

"Mi za Euro moramo biti kvalitetniji i bolji, to je sigurno. Ako nam se vrate Perišić i Kovačić, bit ćemo bolji. Moramo biti hrabriji, odlučniji u igri jedan na jedan, ne mogu svi ostali čekati da Modrić ili Brozović uzmu loptu i riješe neku situaciju."

"Nadam se da će se Perišić vratiti, ne mogu zamisliti reprezentaciju bez Perišića. Idemo napraviti dobar rezultat u Njemačku, želim da ovih sedam mjeseci provedemo u dobrom radu i pripremi i da u Njemačkoj zastupamo naše vrijednosti."

"Odbio sam puno toga zbog ovog Eura, bio sam u grču i pritisku. Ništa drugo me ne zanima, nema cijenu nikakvu moja uloga izbornika. Vodit ću Hrvatsku u Njemačkoj i napravit ćemo tamo sve da budemo pravi. Što će biti kasnije, vidjet ćemo, možda je vrijeme za neke mlađe, sedam godina je puno, ponos, čast", zaključio je Dalić.

29. travanj 2024 04:44