StoryEditorOCM
NogometJOŠ MALO...

‘Završavamo pregovore s 2-3 igrača, otvorena je i linija s Hajdukom‘: Rosas i Zapata o pripremama, transferima, novoj sezoni...

Piše Krešimir Gulin
12. srpnja 2021. - 13:49

Nakon povratka s bazičnih priprema u Sloveniji i uoči prve prvenstvene utakmice u petak u Osijeku, u šibenskom nogometnom prvoligašu održali su druženje s novinarima:

- Zadovoljan sam s odrađenim pripremama, ali ne toliko i rezultatima u tom periodu- naglasio je Mario Rosas, novi trener Šibenika.

Logično da Španjolac na klupi Narančastih ne može biti zadovoljan, jer je njegova ekipa pobijedila sam jednom (Zrinjski) u šest pripremnih utakmica:

- Meni rezultat nije bio primaran. On postaje važan tek od petka i gostovanja u Osijeku. Meni je bilo važnije kako će igrači prihvatiti moje ideje. Znam da to ne ide preko noći, ali ja sam spreman na naporan rad. Šibenik je prošle sezone napravio dobre stvari i ono što je bilo dobro neću mijenjati. Međutim, svaki trener donosi neke svoje ideje, pa tako i ja. Naš cilj je da budemo bolji nego lani, ne samo na tablici, nego i onim što prezentiramo na terenu. Želim da moj Šibenik ima što više loptu u svojim nogama, da budemo agresivni, odnosno da mi kreiramo stvari na travnjaku- rekao je Rosas.

Za takav stil nogometa Rosasu će trebati kvalitetna momčad. A Šubićevac je tijekom ljeta zadesio igrački egzodus. Otišli su Schildenfeld, Bulat, Emir Sahiti, Labrović, Prince, Alimi, Alvaro,Todoroski, Pandža, Rak,...

Što se dolazaka tiče, od zvučnijih imena stigli su povratnik Stipe Bačelić- Grgić iz Slavena i stoper Stefan Perić iz austrijskog Wolfsbergera. Veliki dobitak je i ostanak do zime centarfora Denija Jurića, koji je potpisao za zagrebački Dinama. Iz Maksimira su na Šubićevac na posudbu došli i mladci Edin Julardžija i Antonio Marin, koji tek trebaju pokazati koliko vrijede.

- Zadovoljan sam s igračima koje smo doveli. Čujte, Šibenik ipak nije Real ili Barcelona pa da kaže 'želimo te i te igrače, pa ih dovedemo'. Moramo biti strpljivi i u hodu se popunjavati- istaknuo je Rosas.

Odavno se zna kako cvjetaju ruže na relaciji Šubićevac- Maksimir. Međutim, čini se da se sve više otvara i koridor prema Poljudu. O tome govori i podatak da je ugovor s Narančastima potpisao bivši 'hajdukovac' Ivan Delić. Lako je moguće da se u matični klub vrati i polivalentni Marin Jakoliš:

- Istina, moguće je. Rekao bih da smo u pregovorima negdje na pola puta. Jakoliš je Šibenčanin, ne krije želju da se vrati na Šubićevac.U idućih nekoliko dana znat ćemo ishod tih pregovora- rekao je Eduardo Zapata, predsjednik Uprave HNK Šibenika.

Kolumbijac na čelu šibenika potvrdio je kako nije zatvorena igračka križaljka:

- Završavamo pregovore s još 2-3 igrača. Pitate me za pozicije koje ciljamo? To su klasični napadač i barem jedan ili dva krila. No, to ne znači da smo nezadovoljni igračima koje smo do sada doveli. Dapače. Sretni smo zbog dolazaka Julardžije, Marina, a naročito Bačelića- Grgićaod kojeg puno očekujemo, ne samo u igračkom smislu- otkrio je Zapata.

No, prvi čovjek Šubićevca nije mogao sa sigurnošću kazati kad će biti gotovi radovi na postavljanju hibridnog travnjaka na šibenskom stadionu. Prvi rok bio je 20. srpnja, međutim čini se kako će teško biti ispoštovan. Stoga se sve više spoominje mogućnost da se zamijeni domaćinstvo utakmice trećeg kola između Šibenika i Hajduka. Kako sada stvari stoje igrat će se na Poljudu. Dakle, Šibenik će u prva četiri kola (Osijek, Gorica, Hajduk, Slaven Belupo) biti gost. Premijeru pred svojim navijačima 'novi' Šibenik imat će tek u petom kolu kontra Dragovoljca, negdje oko Velike Gospe.

Šibenik će ove sezone imati i novog kapetana. To je Splićanin Mario Ćurić. Veznjak je traku uzeo od svog lanjskog kolege iz manevra Marka Bulata:

- Čast i zadovoljstvo mi je biti kapetanom Šibenika. Ovaj klub mi je jako puno dao. Što god da ja napravim zauzvrat, bit će malo. Mogu samo obećati kako ću pružiti maksimum na terenu i van njega- rekao je Ćurić.

Novi šef šibenske svlačionice prokomentirao je ljetne pripreme i dao kratku prognozu za novu sezonu:

- Na pripremama se dobro radilo, iako se to ne bi reklo prema rezultatima. Ali, novi trener je donio neke nove ideje koje smo pokušali pohvatati. Čak smo izgledali dobro u polju, no štekali smo u realizaciji.Prvenstvo je došlo vrlo brzo, a ja se nadam da ćemo već u Osijeku u petak pobijediti. Inače, vjerujem u momčad Šibenika, a najviše nade mi daje činjenica što su momci redom silno karakterni- zaključio je kapetan Narančastih.

19. travanj 2024 12:05