StoryEditorOCM
Nogometšto su oni gledali?

Vijest od koje će se navijačima Hrvatske dignuti kosa na glavi: sudac koji je zagorčao život ‘vatrenima‘ dobio prestižnu nagradu

Piše Šibenski.hr
28. prosinca 2022. - 13:20

Daniele Orsato zauvijek će ostati u lošem sjećanju navijača hrvatske reprezentacije. Talijanski sudac u polufinalu Svjetskog prvenstva dosudio je sporni kazneni udarac za Argentince i tako im dao popriličan vjetar u leđa u nastojanjima da dođu do finala, a istovremeno jako otežao ‘vatrenima‘ koji se nisu uspjeli oporaviti od šoka.

No, Osrata u njegovoj domovini slave pa su mu tako dodijelili međunarodno priznanje ‘‘Giulio Camapanati‘‘, namijenjeno najboljem sucu Svjetskog i Europskog prvenstva.

- Ne volim pričati o sucima, ali ovaj je jedan od najgorih. Ne pamtim ga po dobrom. Za mene to nije bio penal, a to nas je ubilo - rekao je Luka Modrić nakon susreta s Argentinom, ali Talijani se očigledno ne slažu s našim kapetanom.

Orsato je osim polufinala sudio i susret otvorenja između domaćina Katara i Ekvadora te utakmicu između Argentine i Meksika, također u grupnoj fazi. u skupini.

Drugi je u poretku za najboljeg suca Mundijala bio poljski djelitelj pravde Szymon Marciniak, koji je vodio finale između Argentine i Francuske, a da ironija za hrvatske navijače bude veća, istu je nagradu za Mundijal u Rusiji dobio argentinski sudac Nestor Pitana, koji je u finalu imao nekoliko spornih odluka koje su išle na štetu ‘vatrenih‘, a u korist Francuza.

19. travanj 2024 00:07