StoryEditorOCM
Nogometgostovanje kod ‘fenjeraša‘

Uoči Orijenta Šibenik ostao bez pouzadnog stopera, Carević otkrio kakva je situacija s Perićem

Piše Krešimir Gulin
8. rujna 2023. - 13:56

Nogometaši Šibenika nastavak pobjedničke serije traže na gostovanju kod Orijenta na Krimeji. I dok su Narančasti na vrhu tablice s maksimalnih 12 bodova, Riječani drže fenjer sa svega jednim osvojenim bodom:

- Taj njihov samo jedan osvojeni bod zasigurno nije realna slika i ne bih htio da to ikoga zavara. Orijent je vrlo neugodan domaćin i jamačno spada u top 3-4 ekipe lige- kaže Mario Carević, trener Šibenika.

Slično razmišlja i Ivan Božić, napadač Narančastih:

- Trenutačno stanje na tablici nije pravo mjerilo stvari. Orijent je dobra ekipa i smatram da nas u Rijeci čeka ‘muška‘ utakmica i prvo ozbiljnije gostovanje. To više što sada svi vide Šibenika kao velikog favorita i htjeti će nam skinuti skalp. Ali, dosta toga će se i nas pitati. Jamčim da ćemo i na Krimeji ići ‘na glavu‘ i pokušati uzeti nova tri boda- govori šibenska ‘devetka‘, koju gol baš i neće.

Premda, Božić igra jako dobro u vrhu napada s kolegama Majićem, Torresom i Laćom:

- Ne zamaram se previše time što jjoš nisam zabio iz igre. Važnije je da igram dobro i dosta dajem za momčad. Bitno je samo da pobjeđujemo iako se nadam kako će u nastavku sezone biti i dosta golova- veli centarfor Narančastih.

A u nastavku sezone Šibenčani će biti lišeni usluga pouzdanog stopera Kemala Osmankovića. Riječ je o njegovim kroničnim problemima s leđima. Koliko će dugo Osmanković biti van terena Carević nije želio prognozirati:

- On je bio na ‘magnetu‘ i tek kad dobijemo očitovanje liječnika moći ćemo dati precizniju prognozu- odgovorio je trener Šibenika.

Carević nije optimističan ni glede brzog povratka na travnjak desnog bočnog Pavičića.

Zbog niza izostanaka u obrani, opet je aktualizirano pitanje angažmana Stefana Perića, koji je od početka priprema na izlaznim vratima Šubićevca. No, očekivani transfer još nije realiziran:

- Perić bi trebao ostati u Šibeniku, iako su neka tržišta još uvijek otvorena. Razgovarao sam s njim i on još uvijek nije mentalno spreman. Očekujem da se tijekom idućeg tjedna stabilizira i bude u konkurenciji za iduću utakmicu s Cibalijom- rekao je Carević.

Dobra je vijest da je sve u redu s Josipom Majićem, koji je zamijenjen na poluvremenu prošle utakmice sa Zrinskom zbog problema s ramenom.

Vjerojatni sastav Šibenika (3-4-2-1): Đaković- Ćosić, Gačić, Dujmović- Kolega, Roca, Marijanović, Cvijanović- Majić, Torres- Božić.

Utakmica Orijent-Šibenik igra se u subotu u 16,30 sati uz TV prijenos na Maxsportu. Sudac je Goran Pečarić iz Zagreba.

01. svibanj 2024 22:23