StoryEditorOCM
Nogometpredstavljen kartelo

Trener Šibenika pred debi s Osijekom: ‘Carević je odradio dobar posao, možemo napraviti puno lijepih stvari‘

Piše Krešimir Gulin
18. listopada 2024. - 14:40

Novi trener Šibenika Marko Kartelo prvi ispit u svom drugom mandatu na klupi Šibenika imat će u subotu protiv Osijeka na Šubićevcu. Kartelo je imao puni radni tjedan da zajedno sa svojim pomoćnicima Marinom Oršulićem i Marijom Jovićem pripremi utakmicu s bijelo-plavima.

Njegov prethodnik Mario Carević ostavio mu je momčad na petom mjestom na tablici i sa solidnom zalihom od 11 bodova. Međutim, isto tako ostavio mu je momčad koja je bila u evidentom padu forme o čemu svjedoči i pet uzastopnih utakmica bez pobjede:

- Moram reći da je Carević odradio dobar posao. Momčad je izuzetno karakterna i željna rada. Želio bih istaknuti kako je protekli tjedan bio na visokom nivou. Nastavimo li na taj način onda nemam straha kako za ovu utakmicu s Osijekom, tako ni za one koje slijede. Držim da momčad kakvu Šibenik ima može napraviti puno dobrih stvari- kazao je Kartelo.

image

 Marko Kartelo, trener Šibenika

Nikša Stipaničev/Cropix

Ipak, u oči bode činjenica da Šibenik u zadnja četiri kola nije zabio niti jedan gol:

- Da, taj podatak zvuči zaista nezgodno. Međutim, već u prijateljskoj utakmici s Posušjem postigli smo dva pogotka što je neki napredak. Protekli tjedan smo radili dosta na realizaciji i tome kako najlakše ugroziti suparnika- veli novi trener Narančastih.

Njegova sadašnja momčad pod vodstvom bivšeg trenera izgledala je beskrvno u zadnjih par utakmica, što je posebno došlo do izražaja na Poljudu gdje su napravili samo tri faula:

- I na tom segmentu smo dosta radili preko tjedna. Podigli smo intezitet treninga i želimo podići nivo agresije u igri. Cilj nam je uvesti neke nove ideje, ali nije to lako implementirati u 3-4 treninga. Ja i moji pomoćnici jednako razmišljamo nogometno i zato i jesmo zajedno na Šubićevcu. Želimo da Šibenik pod našim vodstvom bude direktan, okomit, intenzivan i agresivan. Nadam se da ćemo jedan dio toga prezentirati već protiv Osijeka- govori Kartelo.

Par riječi o Osijeku:

- Pripremali smo se za njih cijeli tjedan, ali nema tu nekih velikih nepoznanica. Znamo mi sve o njima, oni znaju sve o nama. Pokušat ćemo iskoristiti neke njihove slabosti, a naše mane sakriti. Očekujem da bude dinamična utakmica, odnosno želimo da bude takva- otkriva kormilar Šibenika.

image

Marko Kartelo, trener Šibenika

Niksa Stipanicev/Cropix

Pod Carevićem je Šibenik 15 mjeseci igrao s trojicom u zadnjoj liniji, hoćete li mijenjati uhodani sustav igre?

- Kada tako dugo igrate u jednom sistemu nije se lako prilagoditi na novi u nekoliko dana. Neke stvari ćemo mijenjati postupno, a ne mogu sve taktičke zamisli ni otkrivati- ostao je ‘zakopčan‘ Kartelo.

Ali, zato je otkrio u kakvom su stanju neki važni igrači:

- Pozo se priključio treninzima, ali još uvijek osjeća neki strah od posljedica operacije. On je igrač koji radi razliku, daje dimenziju više i s njim treba biti strpljiv. Perić ima tri žuta kartona, ali zbog ozljede ionako ne bi mogao igrati. Vjerujem da će nam se priključiti idući tjedan. Zato je Punčec odradio normalan tjedan nakon ozljede. Gržana još uvijek treba dozirati, no on je iskusan igrač koji će nam puno značiti u ovoj ali i narednim utakmicama. Što se veznog reda tiče, Bakić se priključio treninzima tek jučer. No, imamo mi tu rješenja. Roca nam je prijeko potreba sa svojom agresivnošću, jednako kao i Prekodravac. Majić je radio odlično, isto kao i Kavelj...Ma, da ne nabrajam svi su radili super, baš sam zadovoljan s tom radnom etikom- zaključio je Kartelo priču o Osijeku i kratko predstavio svoje pomoćnike:

image

Marijo Jović, Marko Kartelo i Marin Oršulić

Nikša Stipaničev/Cropix

- Oršulić je nekoliko godina trener u seniorskom nogometu, doduše u trećem rangu. Ali, on je trener pobjednik, jer je već dvaput bio prvak te lige. Jović već devet godina gradi svoj put u Norveškoj. Imao je različitih funkcija, od seniorskog trenera do sportskog direktora- rekao je Kartelo o svom stručnom stožeru.

Utakmica Šibenik- Osijek igra se u subotu u 16 sati. Sudac je Igor Pajač iz Sv. Ivana Zeline.

18. listopad 2024 14:44