StoryEditorOCM
Nogomettreće kolo

Sudačka komisija HNL-a objavila analizu: Pogledajte spornu situaciju iz Maksimira

Piše Šibenski.hr
19. kolovoza 2024. - 11:45

Sudačka komisija Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s Bertrandom Layecom objavila je analizu situacija iz trećeg kola SuperSport Hrvatske nogometne lige - objavljeno je na službenoj stranici.

Situacija br.1: Dinamo - Šibenik (30. minuta); situacija za kazneni udarac:

Nakon ulaska u gostujući kazneni prostor, domaći napadač s brojem 77 ušao je u dribling desnom nogom kad je na njega lijevom nogom startao gostujući branič. Na žalost, gostujući branič pritom nije dotaknuo loptu, nego jakim intenzitetom udario u nogu domaćeg napadača.

Prema smjernicama Sudačke komisije trebao je biti dosuđen kazneni udarac u korist Dinama. Vidljivo je da je došlo do kontakta, branič nije dirao loptu, domaći napadač nije naglasio pad i VAR je trebao intervenirati.

U analizi nema spomena sporne situacije s Poljuda. Podsjetimo, Varaždin je protiv Hajduka poveo u 8. minuti pogotkom kojeg je postigao Dimitar Mitrovski nakon ubačaja Michelea Šege. Prije pogotka napadač gostiju Marko Dabro je bio u kontaktu s Hajdukovim vratarom Lovrom Kalinićem, malo ga je odgurnuo i, dojam je, zasmetao mu prilikom intervencije.

Kalinić se bunio, ali suci nisu reagirali, pogledajte spornu situaciju nakon koje je Hajduk morao krenuti u lov

Bunio se Lovre Kalinić, ali suci nisu reagirali, Varaždin je poveo. U nastavku je Hajduk uspio preokrenuti rezultat (2:1) i osvojiti važna tri boda.

19. rujan 2024 13:52