StoryEditorOCM
Nogometdvoboj odluke

Šibenik u majstorici bez trojice važnih igrača; Carević: ‘Ovo je utakmica baš za mangupe‘

Piše Krešimir Gulin
31. svibnja 2024. - 11:56

Pegule s ozljedama zadesile su nogometaše Šibenika u najnezgodnijem trenutku. Ili, u samoj završnici sezone kada se lome koplja oko toga tko će iduće godine igrati u SHNL.

Tako će Narančasti u nedjeljnoj majstorici sa Zrinskim u osječkom Gradskom vrtu biti bez trojice silno važnih igrača. Trener Mario Carević neće moći računati na dvojicu važnih napadača- Ivana Božića i Carlosa Torresa. Koliko njih dvojica znače za Narančaste dovoljno govori podatak da su kombinirano postigli čak 20 golova!

Falit će Šibenčanima i pouzadni lijevi bočni Ivan Cvijanović, koji je praktički sam iznio sezonu na zahtjevnoj poziciji ‘wing beka‘.

Carević će izostanak Božića i Torresa moći adekvatno kompenzirati budući da u vrhu napada ima ubojiti arsenal- Majić, Delić, Laća i Toshevski.

No, Cvijanović je praktički jedini lijevi bočni u ekipi. Tako da će na njegovo mjesto najvjerojatnije hitri dešnjak Bruno Brajković.

Međutim, Carević kao da previše ne očajava zbog izostanka važnih igrača:

- I u ranijim utakmicama sam govorio kako imamo dovoljno unutarnjih rezervi, tako da nam to ne može biti problem niti alibi- rekao je trener Šibenika.

image

 Mario Carević, trener Šibenika

Nikša Stipaničev/Cropix

Što kriti da su na Šubićevcu već mjesecima u mislima na dovoboj sa Zrinskim:

- Čekalo smo dugo tu utakmicu i nadali se kako će ona odlučivati o prvaku. Velika je stvar da sami odlučujemo sami o sebi. Ako si pravi sportaš onda je privilegija igrati takve utakmice. U neku ruku čak mi je i drago što nam igra samo pobjeda. Mi smo ipak ekipa koja gaji napadački nogomet i ne zna čuvati rezultat.

Veseli me što će u Osijek i veliki broj navijača i simpatizera Šibenika. To će nam biti dodatni motiv i vjetar u leđa. Rekao bih da je ovo utakmica baš za mangupe. Da, utakmicu će početi 11 mangupa i još devet mangupa će čekati priliku na klupi. Vjerujem da su moji igrači ti i da ćemo na koncu ostvariti pobjedu- kazao je Carević.

Kormilar Narančastih naglasio je kako jako respektira Zrinski:

- Oni su mentalno jaki, fizički dominantni, sigurno nisu slučajno prvi. Ali, ponavljam držim kako je kvaliteta na našoj strani. Moramo nametnuti svoj stil igre i od prve minute krenti po pobjedu. Svjesni smo da ta utakmica nosi ogromnu tenziju. Moramo razmišljati samo nogometno. Trebamo imati vruće srcei hladnu glavu- rezonira Carević.

Dugo je HNS vijećao tko će suditi u Osijeku. Nije to ništa čudno ako se zna koliko se repova vuče za suđenjem u drugoj ligi. Na koncu je odlučeno kako će arbitar biti iskusni Fran Jović. Kako bi sve prošlo što je moguće čistije, napravljen je i presedan za drugu ligu. Jović i njegovi pomoćnici imat će asistenciju VAR-a:

- Nismo još igrali niti jednu utakmicu s VAR tehnologijom. Jasno da to zahtijeva drugačiju pripremu. Moramo pripremiti igrače da se paze nekih situacija u kaznenom prostoru- zaključio je Carević.

24. lipanj 2024 06:06