StoryEditorOCM
NogometGorica na minus četiri

Šibenik poražen na Rujevici, maksimalno se zakomplicirala borba za ostanak

Piše Krešimir Gulin
8. travnja 2023. - 21:08

Nakon velikog slavlja zbog ulaska u finale Kupa, nogometaši Šibenika doživjeli su otriježnjenje na Rujevici. Narančasti su protiv Rijeke upisali drugi uzastopni poraz u prvenstvu, pa se borba za ostanak u ligi dodatno zakomplicirala.

Budući da je Gorica svladala Osijek, Turopoljci su se približili Šibenčanima na samo četiri boda. Stoga će međusobna utakmica između Šibenika i Gorice koja je na rasporedu u petak na Šubićevcu biti od silne važnosti.

image
Damir Skomrlj/Cropix

Zabila je Rijeka već u 2. minuti, Marin je pogodio mrežu Rogića, no suci su označili zaleđe. Njihovu odluku potvrdio je i VAR.

Kao što je u toj akciji Riječane darivao Đira, tako je u 13. minuti odličan asistent domaćinima bio njego kolega iz veznog reda Đorić. Ovaj put Narančaste je spasio sjajni Rogić koji je šut Jankovića odbio u gredu.

U 31. minuti Šibenik je dočekao svoju prvu veliku prigodu na utakmici. Kvržić je centrirao za Čanađiju, no nekadašnji vratar Šibenika Labrović je fantastično obranio i sačuvao početni rezultat.

U 47. minuti Rijeka je okrunila svoju inicijativu. Bila je to lijepa akcija domaćina u trokutu Marin- Janković- Frigan. Akciju je zaključio mladi reprezentativac Hrvatske svojim desetim golom, nakon što je lakoćom ‘slomio‘ Mesu.

Kako je vrijeme odmicalo Šibenik je sve više pritiskao Rijeku. Prijetili su Kvržić, Hiroš, Dolček... No, ili su bili neprecizni, ili je siguran na vratima Rijeke bio Labrović.

image

Damir Čanadi, trener HNK Šibenika
 

Damir Skomrlj/Cropix

Bacio je trener Šibenika Čanadi sve karte u napad, u igru je gurnuo i džokera iz polufinala Kupa- Čopa.

U 82. minuti Šibenik je izveo ‘copy-paste‘ akciju koja im je donijela finale Kupa. Samo što je ulogu Čopa odigrao Radonjić. Kvržić je centrirao, ali je Labrović ‘iščupao‘ Radonjićev šut i spriječio ponavljanje scenarija iz utakmice polufinala Kupa od srijede sa Šubićevca.

Tako je Sinjanin koji je karijeru izgradio baš na Šubićevcu zavio u crno svoj bivši klub. Premda je Šibenik odigrao vrlo dborih posljednjih pola sata, ovaj put nije uspio doći do preokreta i pozitivnog rezultata kao što je to učinio prije tri dana kontra Dinama u Kupu.

image
Damir Skomrlj/Cropix

Rijeka-Šibenik 1:0 (0:0)

RIJEKA- Stadion na Rujevici. Gledatelja 4437. Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). Strijelac: 1:0 Frigan (47.). Najbolji igrač: Nediljko Labrović (Rijeka).

Rijeka: Labrović- Veiga, Galešić, Mitrović (od 85. Smolčić), Vukčević- Selahi (od 80. Banda), Hodža- Prince (od 80. Grgić), Janković (od 69. Liber), Marin (od 69. Djouahra)- Frigan.

Šibenik: Rogić- Kvržić, Perić, Matić, Mesa (od 79. Čop)- Đorić (od 46. Pozo), Đira (od 60. Soldo), Čanađija (od 68. Hiroš)- Špeljak (od 46. Radonjić), Dolček, Arai.

03. svibanj 2024 11:44