StoryEditorOCM
Nogometveliki remont

Šibenik napušta čak 15 nogometaša. Evo popisa onih koji u nedjelju ostaju bez ugovora

Piše Emir Fulurija/Sportske novosti
27. svibnja 2023. - 11:35

SuperSport HNL je došla do svoje završnice. Ostalo je samo da se odigra posljednje kolo pa da se spusti zastor na ovu sezonu u kojoj je Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske, Hajduk naslov u Kupu, Osijek i Rijeka će u europska natjecanja, a Šibenik u Prvu NL.

Posljednje kolo ne donosi nikakvu rezultatsku neizvjesnost, ali će biti prilika da posljednji put u aktualnim klubovima gledamo veliki broj nogometaša. Naime, čak 92 igrača ostaje bez aktualnih ugovor nakon 36. kola SuperSport HNL, a veliki dio njih se neće vratiti u svoje klubove.

Postoji nekoliko kategorija tih igrača. Jedna je ona veteranska u kojoj su igrači koji se približavaju kraju svojih karijera i vjerojatno neće više mijenjati klubove ili će otići u mirovinu. Druga su igrači na posudbi koji se vraćaju u matične klubove, a treća su oni koji će se na tržištu boriti za što bolje ugovore za sljedeću sezonu. Nažalost, domaći nogomet je u takvom stanju da većina klubova nema mogućnost ozbiljnijeg pregovaranja o poboljšanju ugovora nogometašima koji su iza sebe imali dobru sezonu. U takvoj situaciji klubovi uglavnom čekaju one nogometaše koji ne pronađu inozemni angažman te ih onda dovedu, a to automatski znači da momčadi neće biti kompletne za početak prvenstva.

Zbog financijskih stvari pojedini klubovi imaju jako velik broj igrača kojima ističe ugovor jer su u startu nogometaši pristali na samo jednogodišnju obvezu. Među njima prednjači Varaždin kojem bez ugovora ostaje 18 igrača. U Šibeniku je ta brojka 15, u Slaven Belupu 14, a dvoznamenkasti broj igrača bez ugovora za sljedeću sezonu ima i Gorica (11). U nastavku vam donosimo popis igrača Šibenika koji ostaju bez ugovora nakon nedjelje:

Ivan Krolo, Dejan Radonjić, Dario Čanađija, Marko Đira, Juan Camilo Mesa, Josip Knežević, Duje Čop, Josip Kvesić, Burgui, Lovre Rogić, Amer Hiros, Iker Pozo, Ivan Dolček, Marko Soldo, Nikola Đorić.

U Šibeniku će se sljedeće godine igrati drugoligaški nogomet, a vrlo izvjesno je kako u njemu neće sudjelovati niti jedan od 15 igrača koji su ili bili na posudbi na Šubićevcu ili im je istekao ugovor s ‘narančastim‘ klubom.

Valja napomenuti kako je već raskinut ugovor o posudbi s Čopom i Krolom.

02. listopad 2023 15:30