StoryEditorOCM
Nogometpojačanje uoči bsk-a

Šibenik dobio novog igrača. Na posudbu iz Istre na Šubićevac došao lijevi bočni s prvoligaškim iskustvom

Piše Krešimir Gulin
25. kolovoza 2023. - 13:33

Uoči subotnje utakmice s BSK-om na Šubićevcu (19 sati) nogometaši Šibenika dobili su novog igrača. Jednogodišnji ugovor o posudbi s Narančastima je potpisao 21- godišnji Mihael Rovis, lijevi bočni igrač, koji na Šubićevac stiže iz pulske Istre.

Radi se o nogometašu koji ima prvoligaško iskustvo, međutim ove sezone očito nije bio u prvom planu stručnog stožera kluba s Drosine:

- Meni je jako drago što je Rovis došao na Šubićevac. To je igrač koji ima oko 800 minuta u 1.HNL. Odgovoran je i ima moć ponavljanja. Odavno govorim kako su nam bočne pozicije deficitarne. Na lijevoj strani imamo samo Cvijanovića, a naš stil igre je takav da se nogometaši na tim pozicijama silno troše. Moramo imati poduplane bokove kako nam se ne bi dogodio Solin kada smo pali u završnici- kazao je Mario Carević, trener Šibenika.

Novi član Šibenika istaknuo je kako je s Istrom prošao kompletne pripreme, no nije se uspio nametnuti. Kazao je kako je igrao protiv Šibenika lani u prvoj ligi. No, bio je ozlijeđen sve do lipnja, tako da je praktički pet mjeseci bez službene utakmice.

Unatoč tome, sportski direktor Narančastih Hrvoje Kulušić naglasio je kako će u klubu učiniti sve da Rovis ima pravo nastupa već protiv BSK-a u subotu.

Kulušić je ostao zagonetan glede zaključenja prijelaznog roka:

- Nikad se ne zna, ‘mercato‘ traje do 6. rujna, svašta nam pada na pamet- rekao je sportski direktor Narančastih.

image

Hrvoje Kulušić i Mihael Rovis

HNK Šibenik

Šibenik je odlično startao u drugoligašku utrku- s dvije pobjede u dvije utakmice. Prigoda za novi ‘trobod‘ je protiv momčadi s istoka Slavonije.

- Iskusna je to momčad koja zna igrati na rezultat. Imaju nekolicinu igrača koji su u karijeri odigrali i više od 300 utakmica što u HNL-u, što u inozemstvu. Znaju jako dobro igrati na kontre, opasni su i iz prekida. Morat ćemo biti jako strpljivi da nađemo kanal gdje ćemo ih gađatii ‘otvoriti‘ golom- istaknuo je Carević.

Ni u ovoj utakmici Carević neće moći računati na ozlijeđenog desnog bočnog Pavičića:
- Bačelić- Grgić je nešto bolje, ušao je u dio treninga, međutim ruptura je još uvijek prisutna- referirao je trener Šibenika.

Mnoge navijače Šibenika zabrinula je vijest o ozljedi Ivana Laće, junaka pobjede nad Solinom:

- Da, svi smo na prvu mislili da je najgore, da se radi o rupturi. Ali, hvala Bogu, Laća je bio na pregledu i ne radi se o tome. On se osjeća dobro, no osobno ne bih s njim riskirao. Imamo dosta igrača koji nisu došli u idealnom stanju, poput Poza. On nam puno znači, ali ne želim ‘ubiti‘ pojedinca zbog jednog rezultata. Konkretno, Pozo bi kroz kolo-dva mogao biti starter- prognozirao je Carević.

S druge strane, trener Šibenika nije mogao prognozirati kad će se na teren vratiti Marko Đira:

- Iza njega je teška ozljeda. Činjenica je da Đira ima ogromnu želju. Sate i sate provodi na Šubićevcu, no baš je nezahvalno prognozirati termin njegovo povratka- veli kormilar Narančastih.

Zato optimistične prognoze govore kako bi drugi oporavljenik Ivan Delić mogao početi s treninzima oko 1. rujna. Ne treba posebno ni naglšavati koliko dobitak za Šibenik bi bio povratak u pogon zdravih Đire i Delića...

28. lipanj 2024 13:21