StoryEditorOCM
Nogometčeka se službena potvrda

Šibenik dobio bitku za zelenim stolom: ‘Uvjereni smo kako licenca stiže...‘

Piše Krešimir Gulin
28. svibnja 2024. - 13:02

U kancelarije kluba sa Šubićevca još uvijek nije stigao toliko željeni dokument iz HNS-ove Komisije za licenciranje koji bi nogometašima Šibenika jamčio igranje u SHNL iduće sezone u slučaju da u nedjelju pobijede Zrinski Osječko 1664 u Gradskom vrtu.

Podsjetimo, Šibenik u prvom krugu postupka licenciranja nije dobio licencu za igranje niti u jednom od prva tri ranga natjecanja koja su pod ingerencijom HNS-a.

U međuvremenu, uprava kluba je isticala kako je riješila sve zahtjeve koje je pred njih postavila Komisija HNS-a. Potpisani su ugovori s izvođaćima radova koji će natkriti još nekoliko stotina mjesta na zapadnoj tribini, dok je šibenska gradska uprava na sebe prezela odgovornost da pojača ‘luksažu‘ reflektora na Šubićevcu.

Iako se financije nisu spominjale kao razlog nedobivanja licence, u međuvremenu su čelnici Šibenika pokrili oko 60 tisuća eura duga prema igračima iz lanjske sezone.

Dakle, čini se kako su svi uvjeti za dobivanje licence ispunjeni. Komisija HNS-a odluku je donijela još jučer, a do sutra bi svoj pravorijek dostaviti klubovima:

- Službeno još ništa nismo dobili, ali uvjereni smo da licenca stiže- kazao je Željko Karajica, predsjednik uprave HNK Šibenik.

On je istaknuo kako su riješili sve administrativne stvari:

- Radi se o natkrivanju tribine, reflektorima... Mislim kako ispunjavamo sve uvjete. Riješili smo sva otvorena pitanja, i ako još riješimo tu utakmicu u nedjelju u Osijeku imat ćemo se čemu veseliti... S radovima na Šubićevcu krećemo čim sezona završi. Morat ćemo se strpiti još neko vrijeme s postojećim tribinama i reflektorima te pričekati dok se ne izgradi novi stadion na Šubićevcu- rekao je Karajica.

Budući da će se na novom stadionu na Šubićevcu (g)raditi barem dvije godine, Karajicu smo pitali hoće li Šibenik morati privremeno iseliti sa Šubićevca?

- Iskreno, do toga još nismo došli. Iako, primarni cilj će nam biti da se ne moramo seliti niti u jednom trenutku.Vjerujemo da se stadion može graditi u faza, tako da se istovremeno mogu odvijati radovi i odigravati utakmice- zaključio je prvi čovjek kluba sa Šubićevca.

20. lipanj 2024 01:42