StoryEditorOCM
Nogometnajteži protivnik

Šibenik bez četvorice igrača na Dinamo; Čanadi: ‘Neće biti dobro budemo li igrali na 0:0‘

Piše Krešimir Gulin
10. ožujka 2023. - 18:16

Na papiru lijepo izgleda sedam bodova prednosti koje Šibenik ima ispred ‘fenjeraša‘ Gorice. Međutim, na Šubićevcu su itekako svjesni da su miljama daleko od glavnog cilja sezone- ostanka u elitnom društvu. To više što su Turopoljci u zadnja dva kola počeli marljivo skupljati bodove, dok je pred Narančastima silno nezgodan raspored. Serija teških utakmica počinje najtežom- gostovanjem Dinama na Šubićevcu:

- Ne želim stavljati pritisak pred stručni stožer i igrače, ali baš očekujem da ćemo pružiti dobru utakmicu protiv Dinama. Teško je pričati o bodovima kad igrate s Modrima, no možemo im barem otežati posao. Znate kako je to u sportu, kada se protivnik čini nenormalno velikim onda možete dati i više od svojih objektivnih mogućnosti- oglasio se Željko Karajica uoči dolaska Dinama u Šibenik.

image

Željko Karajica

Nikša Stipaničev/Cropix

Iskusni Josip Knežević, koji je u HNL-u prošao ‘sito i rešeto‘ kaže kako je utakmica s Dinamom najteža i najlakša:

- U takvim susretima možete dobiti jako puno. A mi smo u situaciji kada nam je svaki bod prijeko potreban. Držim da smo se dobro pripremili tijekom tjedna. Igrat ćemo hrabro, agresivno i odgovorno. Ne sumnjam kako ćemo stvoriti određeni broj šansi. Samo protiv ekipe kao što je Dinamo treba znati iskoristiti i najmanju ponuđenu prigodu- misli prekaljeni veznjak Šibenika.

image

 Josip Knežević

Vlado Kos/Cropix

Otkako se vratio na klupu Narančastih, Damir Čanadi uporno ponavlja kako vjeruje u svoju ekipu:

- Premda smo poraženi u prošlom kolu u Varaždinu, nadam se kako možemo nešto uzeti Dinamu. Želimo ostvariti pozitivan rezultat, samo moramo podići samopouzdanje- poručuje trener Šibenika.

Samopouzadnja zasiguno ne nedostaje Dinamu, koji je praktički već obanio titulu prvaka Hrvatske, budući da ima lagodnih plus 12 i utakmicu manje pred Hajdukom:

- Ne treba trošiti riječi o Dinamu. Oni imaju top rezultat i nedvojbeno su najbolja ekipa u zemlji. Trebamo ih respektirati, ali ne smijemo ih se bojati. Dinamo ima top igrače u napadu. Špikić, Baturina, Ivanušec, pa Ademi koji se uvijek ubaci u kazneni prostor i napravi višak, Petkovića da ne spoinjem... Teško mi ih je sve i naborjati... Neće biti lako sve to stopirati. Ne piše nam se dobro budemo li igrali na 0:0. Moramo biti aktivni i hrabri, usuditi se igrati ono što želimo i što radimo na treningu- veli Čanadi.

image

Damir Čanadi, trener Šibenika

Vlado Kos/Cropix

Za Dinamo trener Šibenika neće moći računati na ozlijeđene Krekovića, Poza i Kvesića te Čopa čija je ozljeda vrlo misteriozna. A baš bi igrač tipa Čopa došao kao melem na ranu Čanadiju, budući da njegova momčad u zadnje dvoje utakmice muku muči s realizacijom:

- Najvažnije je da stvaramo šanse. Uvjeren sam da bi na treningu zabili veliki broj tih prigoda koje smo kreirali, ali zazo i jesmo deveti na tablici- podvukao je Čanadi.

Vjerojatni sastav Šibenika (4-2-3-1): Rogić- Kvržić, Perić, Matić, Mina- Čanađija, Đira- Dolček, Hiroš, Arai- Radonjić.

Utakmica Šibenik- Dinamo igra se u subotu u 18,10 sati. Sudac je Patrik Kolarić iz Čakovca.

26. travanj 2024 03:31