StoryEditorOCM
Nogometvijesti sa šubićevca

Šibenčanima se priključio veznjak iz Njemačke. Očekuje se dolazak još jednog ili dvojice iskusnih igrača

Piše Davor Trutin/SN
23. siječnja 2024. - 10:26

Serija pripremnih utakmica šibenskog drugoligaša nastavljena je onom protiv Zadra. Momčad Marija Carevića pobijedila je na Šubićevcu u zatvorenom testu četvrtoligaša sa Stanova 2:0. Strijelci za Šibenik bili su Majić i Roca s bijele točke.

U prvom poluvremenu Šibenik je igrao u sastavu: Đaković - Gačić, Punčec, Dujmović- Kolega, Appah, Pozo, Cvijanović- Majić, Delić, Božić.

U drugih 45 minuta Carević je na travnjak poslao sljedeću postavu: Mišević - Morrison, Osmanković, Sopić - Brajković, Roca, Marijanović, Pavičić - Kulušić, Toševski, Kulušić.

Obzirom da je ovo tek druga provjera od početka priprema i da se igralo po jakoj buri i tvrdom terenu Carević je vjerojatno mogao biti zadovoljan prikazanim, makar je drugih 45 minuta s postavom sastavljenom od igrača s manjom minutažom i brojnim novacima Šibenik stvarao više šansi.

Nekoliko novih lica u Šibenikovoj svlačionici nastupilo je i protiv vodeće momčadi 3.HNL jug, poput Gluščevića i Toševskog koji su na probi.

Mladi stoper Morrison je zanimljiv, Ganac ima 18 godina i igrat će na proljeće za juniore.

Kažimo kako ni drugu utakmicu od početka priprema nije nastupio Carlos Torres, kolumbijski krilni napadač je jesenas postigao 7 golova za Šibenik, na ljeto mu istječe ugovor, a očito je negdje zapelo oko eventualnog  produžetka novog.

Za razliku od kapetana Antonija Đakovića s kojim se klub dogovorio za nastavak suradnje.

Tijekom ponedjeljka treninzima Šibenika priključio se Quirin Moll (32), njemački veznjak koji bi na proljeće trebao zamijeniti otišlog Marka Điru. Moll je prošle sezone skupio 21 nastup za Munchen 1860 u 3.njemačkoj ligi, ali otkako je prošlog ljeta postao slobodan igrač nije igrao.

Za sada je ove zime na Šubićevac stigao Robert Punčec, koji je stigao posve fit i trebao bi biti veliki obrambeni oslonac Narančastih u borbi za povratak u 1.HNL.

Očekuje se dolazak još jednog, dvojice igrača koji bi svojim vještinama i iskustvom trebali pridonijeti da Šibenik na proljeće krene u lov za Zrinskim i prvim mjesto.

Dodajmo kako će u srijedu Šibenik igrati protiv Gošk-a iz Gabele, u Biogradu s početkom u 14 sati.

 

29. lipanj 2024 08:20