StoryEditorOCM
Nogometdoma samo jako

Šibenčani na svom Šubićevcu kreću u lov na domaće bodove: Varaždinci su teži protivnik od Riječana

Piše Krešimir Gulin
22. kolovoza 2020. - 08:07

Nogometašima Šibenika otpala su ramena od pustog tapšanja za dobru igru u prvom kolu u Rijeci, gdje su favoriziranog domaćina držali u šahu sve do same završnice, ali su na kraju ostali bez svega i izgubili (1:2):

- Bilo bi puno bolje da smo uzeli barem bod, a slabije igrali- sublimirao je razmišljanja tabora 'narančastih' stoper Karlo Bilić, koji je u paru s iskusnim Borisom Pandžom odigrao vrlo korektnu utakmicu na Rujevici.

Prigodu da se upišu, Šibenčani imaju ove subote kada im u goste na Šubićevac dolazi Varaždin:

- Istina, ali moramo biti jako oprezni. Varaždin je dobra ekipa. Vidjelo se to čak i protiv Gorice u prvom kolu, premda su poraženi (1:5). Taj rezultat nas ne smije zavarati, jer Varaždinci su bili 'živi' sve do pred kraj utakmice, slično kao i mi u Rijeci- veli stoper Šibenika, koji je opravdano ugrabio mjesto u početnoj postavi.

Njega i kolegu Pandžu čeka težak posao, budući da momčad trenera Samira Toplaka ima finu kvalitetu u napadu. Od Drožđeka i Obregona, pa do Šibenčanina Vinka Petkovića, koji nikada nije dobio pravu prigodu na 'svom' Šubićevcu. Intrigantno će biti vidjeti i mladog hajdukovca Skorupa kojeg je šibenska struka htjela vidjeti na Šubićevcu, ali je on završio u Varaždinu:

- Varaždin ima dobrih pojedinaca, vole se nadigravati. Ali, ako mi pokažemo igru kao protiv Rijeke nemamo se čega bojati- jasan je Bilić.

Šibenik i Varaždin u prošlosti su vodili pregršt nogometnih bojeva. Zadnji se pamti prije dvije godine, kada je Varaždin u 2.HNL u foto finišu sezone oteo Šibeniku prvoligašku promociju:

- Sada smo oboje u 1.HNL, ali želimo im se i trebamo revanširati i za tu sezonu- rezolutan je obrambeni igrač Šibenika.

Publika u Šibeniku osam godina je čekala prvoligaški nogomet, ali sada ne može na tribinu zbog epidemiološke situacije. Nije lako ni nogometašima igrati na sablasno praznim stadionima:

- Zbog publike se nogomet i igra. Bez njih, nije to to. Naročito u Šibeniku, gdje su nam uvijek bili vjetar u leđa- iskren je Bilić.

Trener Krunoslav Rendulić pribojava se atmosfere po kojoj je nakon prvog kola Šibeniku kontra Varaždina stavljen na leđa uteg favorita:

- Prije Rijeke je vladala teška depresija, svi su nas otpisali i mislili kako ćemo primiti najmanje pet komada. Sada svi očekuju pobjedu i misle da bi sve drugo bilo neuspjeh. No, Varaždin je nama teža utakmica od Rijeke! Trebamo ostati čvrsto na zemlji. Moramo biti svjesni svojih kvaliteta, ali i nedostataka. Samo uz maksimalan pristup možemo se nečemu nadati- kaže trener 'narančastih'.

Budući da na Šubićevcu ništa nisu pazarili preko tjedna, kormilaru Šibenika na raspolaganju ostaje praktički isti igrački kadar kao na Rujevici. U roster mu ulazi samo lijevi bočni Josip Kvesić, koji nije imao pravo nastupa u Rijeci. Loša vijest za Rendulića je što jedini klasični napadač Deni Jurić još nije 100 posto spreman.

Dakle, protiv Varaždina će najverojatnije istrčati istih 11 kao u Rijeci: Labrović- Pajić, Pandža, Bilić, Anočić- Ćurić, Bulat- Sahiti, Celić, Rak - Prince.

03. svibanj 2024 05:24