StoryEditorOCM
Nogometmršavi bod(ić)

Šibenčani i četvrtu utakmicu za redom bez pobjede, Carevićevoj momčadi nije pomogao ni igrač više

Piše Krešimir Gulin
27. rujna 2024. - 20:03

Nogometaši Šibenika ni četvrtu utakmicu za redom nisu uspjeli doći do pobjede. U tom naumu nije im pomogla ni činjenica što su sat vremena igrali s čovjekom više.

Međutim, niti u tih 60-ak minuta brojčane nadmoći Narančasti nisu pokazali previše kreacije u igri prema naprijed, pa više od mršavog bod(ića) nisu ni zaslužili.

Dosta promjena u sastavu napravio je trener Šibenika Mario Carević u odnosu na prošlu utakmicu u Rijeci. Zbog ozljeda su izostala dva standardna igrača- Punčec i Kolega. Na njihova mjesta su uskočili Dujmović i još uvijek junior Kulušić. Međutim, nakon preboljene viroze u kadar se vratio iskusni napadač Santini.

Promijenio je Carević i uobičajeni sustav igre. Umjesto ustaljenih (3-5-2) odlučio se za formaciju (4-1-4-1). Očito, htio je Carević hrabriji Šibenik koji će s više igrača dolaziti pred protivnička vrata.

image

Mario Carević

Niksa Stipanicev/Cropix

Međutim bolja je na početku bila Istra. Gosti su bili blizu vodtva u 7. minuti kada je s ruba kaznenog protora opalio je Lisica, ali je vratnica spasila domaćine. Opasan je bio i šut Lawala s distance, no ovaj put siguran je bio vratar Šibenika Đaković.

Domaći su se ukazali pred golom Majkića tek nakon nešto više od četvrt sata igre. Najprije je slobodan udarac iz opasne zone izveo Božić. Iz njega se rodio samo korner poslije kojeg je Perić glavom tukao pored vratnice.

Na prvo pravo iduće uzbuđenje čekalo se do 38. minute kada su Šibenčani ostali s igračem više budući da je isključen kapetan Puljana Blagojević. Iskusni veznjak prvu je opomenu zaradio u ranoj fazi utakmice kada je faulirao mladog Kulušića. Drugi žuti je zaradio zato što je na sredini terena nepotrebno laktom po licu zakačio Vasilja. Sudac Pejin nije puno dvojio prije nego što je odlučio poslati Blagojevića na rano tuširanje.

image

Tihomir Pejin isključio je Blagojevića

Niksa Stipanicev/Cropix

Do odlaska na odmor Šibenčani su uspjeli napraviti pritisak, ali bez ozbiljnije ugroze za Majkića koji je u svlačionicu otišao bez prave intervencije.

Očekivano, s čovjekom više domaćini su imali kudikamo veći psojed više. Ali, manje-više bilo jalovo do boli. Dapače, prvi pravi posao u nastavku imao je Đaković koji je paradom morao braniti ‘bombu‘ Marešića s 30-ak metara.

Nakon skoro sata igre shvatio je Carević da s postojećim snagama teško može nauditi Istri. Stoga je posegao za dvostrukom zamjenom i na teren poslao ofenzivce Majića i Delića.

Mijenjao je Carević figure, ali napretka u igri njegove momčadi nije bilo. Uporno su Šibenčani pokušavali ugroziti goste visokim loptama, što su Istrini stoperi s lakoćom rješavali.

Igralo se i više od osam minuta sudačke nadoknade, ali činilo se da ni čitava vječnost ne bi bila dovoljna sterilnom Šibeniku da zaključa vrata Istre. U konačnici, gosti su bez većih muka sačuvali za njih vrijedan bod posebice s obzirom na brojčnai deficit koji su imali od rane faze susreta.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Šibenik- Istra 1961 0:0 (0:0)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 2004. Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac) - 6,5. Crveni karton: Blagojević (Istra 1961)- u 38. minuti, drugi žuti karton.Najbolji igrač: Agyemang Morrison (Šibenik).

Šibenik (4-1-4-1): Đaković (6,5)- Perić (6), Morrison (6.5), Dujmović (6), Zuta (5,5)- Bakić (6)- Kulušić (6) (od 56. Majić 5,5), Vasilj (5,5) (od 56. Delić 5,5), Kavelj (5,5) (od 67. Roca -), Božić (5,5) (od 84. Torres -),- Santini (5,5).

Istra 1961 (4-2-3-1): Majkić (6,5)- Valinčić (6), Koski (6,5), Marešić (6,5), Heister (6)- Blagojević (5), Maurić (6)- Lisica (6) (od 79. Ramić -), Lekoueiry (5,5) (od 46. Iovu 6,5), Vuk (5,5) (od 90. Gagua -)- Lawal (5,5) (od 70. Jaganjac-, od 90. Ferro -).

27. rujan 2024 20:07