StoryEditorOCM
Nogometmercato na šubićevcu

Šibenčani čekaju hajdukovca i kapitalca iz talijanske lige: brine ozljeda veznjaka iz Španjolske

Piše Krešimir Gulin
22. srpnja 2024. - 12:33

Na Šubićevcu polako slažu igrački mozaik za povratničku prvoligašku sezone. Jamačno ne onom brzinom kakvom bi željeli navijači, ali i članovi stručnog stožera. No, ipak se kreće, rekli bismo kockicu po kockicu.

Kako trenutačno stvari stoje, šibenske kockice najbolje su posložene u zadnjem redu. A dobro je znano da se svaka dobra kuća gradi od temelja...

Trener Carević u defanzivi može računati na vratara Đakovića te prokušane stopere s prvoligaškim iskustvom Punčeca i Perića. Njima treba pridodati i pouzdanog Gačića te mladog Nigerijca Morrisona, koji bi mogao biti jedno od najugodnijih iznenađenja.

Naime, snažni stoper koji je lani dominirao u juniorskoj kategoriji tijekom priprema se nametnuo Careviću kao sigurno rješenje u formaciji s tri stopera koju je trener Narančastih forsirao prošle sezone.

Carević je nedvobjeno odahnuo kada mu je uprava dovela prekaljenog Makedonca Leonarda Zutu kojim je zatvorena deficitarna pozicija lijevog bočnog igrača. Još više ohrabruju insajderske informacije kako je igrač koji je briljirao u Rijeci u sezoni 2016./17. došao na pripreme u Austriju i Mađarsku u zavidnoj tjelesnoj spremi.

Na suprotnoj desnoj strani, Carević na raspolaganju ima Kolegu i Brajkovića, a potonji može pokriti i lijevi bok iako je izraziti dešnjak. Zbog njegove polivalentnosti i zavidne energije Šibenik je s Brajkovićem potpisao novi ugovor, što znači da na njega ozbiljno računaju i u prvoligaškom društvu.

Međutim, sportski direktor Brkljača i suradnici i dalje raže još jednog igrača s prvoligaškim pedigreom za poziciju desnog ‘wing backa‘.

Navodno je na korak od potpisa za Šibenik dojučerašnji igrač Hajduka Dino Mikanović. Njegovim eventualnim dolaskom Šibenik bi zatovrio zadnji red koji će nedvojbeno imati što reći u SHNL-u.

image

Mario Carević

Nikša Stipaničev/Cropix

Najširu rotaciju Carević ima u napadu. Od prošle godine na Šubićevcu su ostali Božić, Majić, Torres, Delić i Laća. Njima se pridružio bivši Vatreni Ivan Santini, ali i ‘mačak u vreći‘ Brazilac Falcao koji je stigao iz ‘sestrinske‘ Victorie iz Berlina, njemačkog četvrtoligaša.

Šibenik je doveo i 23- godišnjeg centarfora Ivana Bakovića iz Osijeka, dok je na posudbu iz Dugopolja došao njegov vršnjak Bruno Zdunić. Njima treba pridodati i mlađahnog Lovru Kulušića koji je golovima u pripremnom periodu pokazao kako ozbiljno  kuca na vrata prve momčadi.

Dakle, Careviću čak devet igrača kandidira za tri mjesta u napadu. Čini se kao slatke brige, barem na papiru... No, pitanje je kako će to izgedati na terenu u kudikamo jačoj konkurenciji od lanjske kada je šibenski napad dominirao u drugoj ligi.

Nedvojbeno, najveći deficit Šibenčani u ovom momentu imaju u veznom redu. Brige je dodatno potencirala ozljeda Španjolca Poza, koji bi prema nekim informacijama mogao izbivati s terena čak do konca kolovoza.

To znači da Carević u manevru na dispoziciji ima samo iskusnog Vodičanina Rocu, novopridošlog Crnogorca Bakića te Kamerunca Iyendjocka koji nije bio pojačanje niti u drugoligaškoj konkurenciji.

Stoga je jasno kako sportskom dirketoru Brkljači gori pod nogama da osigura Careviću barem dvojicu veznjaka kako bi Šibenik konkurentan dočekao Osijek (4. kolovoza) na prvoligaškoj premijeri.

U kuloarima se spominje kako Brkljača radi na jednoj ‘šestici‘ i ‘osmici‘. Također, neslužbeno se doznaje kako je još uvijek u igri za dolazak na Šubićevac 28-godišnji Karlo Lulić, koji je prošle sezone branio boje Barija u Serie B. To bi zaista bio igrač kojeg bi se moglo svesti pod nazivnik ‘kapitalac‘.

image

 Karlo Lulić

Željko Hajdinjak/Cropix
06. rujan 2024 00:50