stdClass Object ( [id] => 1317624 [title] => Šest bodova i šest postignutih golova u dva kola! Teško da je itko mogao zamisliti bolji početak nove sezone [alias] => sest-bodova-i-sest-postignutih-golova-u-dva-kola-tesko-da-je-itko-mogao-zamisliti-bolji-pocetak-nove-sezone [catid] => 339 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Šest bodova i šest postignutih golova u dva kola! Teško da je itko na Šubićevcu mogao zamisliti bolji početak nove sezone. To više što su se "narančasti" na startu uspješno sučelili s Vukovarom, koji su mnogi proglasili kandidatom za prvo mjesto, te Solinom u gostima, gdje se nikad dosad u 90 godina dugoj povijesti šibenskog (prvo)ligaša nisu osladili punim plijenom.

Kad već spominjemo povijest, vodstvo od 2:0 iz 33. minute, koje je spretnim pogodcima ostvario brzonogi Torres, asociralo nas je upravo na Dugopolje otprije osam godina, kad su za "vladavine" sinjskog trenera Mirka Labrovića Šibenčani u stilu kaznene ekspedicije s 3:0 pregazili uvijek neugodnog domaćina, a sportski izvjestitelj s te utakmice posegnuo je za kvalifikacijom "Šibenik je klasa više u drugoligaškom rangu".

‘Prisilni‘ domaćini

Nizom vlastitih propusta i stjecajem ne baš sretnih okolnosti, "narančasti" te drugoligaške sezone nisu izborili povratak u društvo najboljih (sjetite se 11 bodova prednosti, te "majstorica" s vinkovačkom Cibaliom i pulskom Istrom!), što može biti itekako pouka sadašnjem klupskom vodstvu, treneru Mariju Careviću i njegovim igračima. Stara istina da vrijedi nešto naučiti iz pogrešaka u prošlosti je u "slučaju Šubićevac" sve samo ne fraza.

---

image

Tko leži, ne bježi - Solinjani su bili oštri prema Ivanu Božiću

Vojko Basic/Cropix
---

Uostalom, upravo vrijedna pobjeda nad Solinjanima, koji su zbog radova na svojem travnjaku bili "prisilni" domaćini u Dugopolju, detektira mogućnosti neopreznog i neprihvatljivog posrtanja poslije 60 minuta igre, u kojima je Šibenik dominirao ne samo vodstvom (2:0) nego i prikazanim nogometom.

Prava je istina da trener Mario Carević nije požurio s izmjenama raspoloženih Torresa i Marijanovića, točnije uvođenjem još nedovoljno spremnih, makar u tehničkom smislu moćnih Ikera Poze i Ivana Laće, nego da je na to praktički bio prisiljen. Međutim, obrambena faza igre Šibenika postala je potom osjetno slabija, a manjkalo je i toliko potrebne brzine u napadu, bez koje nema lake transformacije i (polu)"kontri". No upravo su Pozo i Laća odlučili o pobjedniku. Prvi prodorom i lažnjacima, a drugi mirnoćom i koncentracijom, kad je loptu, serviranu kao na pladnju, trebalo pretvoriti u pobjedonosni pogodak.

Zato su neke navijačke primjedbe na spomenute izmjene bile pomalo ishitrene, da ne kažemo predimenzionirane.

– Svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali kad govoriš o nekom potezu ili problemu, moraš imati sve informacije. Mi smo zaista u prvom poluvremenu djelovali moćno. Zato nekome tko ne zna "pravo stanje" stvari u našoj svlačionici mogu otkriti da je Torres već u poluvremenu tražio izmjenu. Razlog: taj nadareni igrač, koji se preobrazio i u dobrog strijelca, nije odradio kompletne pripreme.

---

image

Dvoboj Mehdija i Roce

Vojko Basic/Cropix
---

Što se tiče ostalih izmjena, htio bih reći da smo prisiljeni kombinirati ili, ako hoćete, kalkulirati s minutažom, Eto, i spretni strijelac pobjedonosnog pogotka Ivan Laća osjetio je bol u nozi na kraju utakmice. Nije nam baš lako nadoknaditi ni prazninu na desnom boku, nastalu ozljedom Kristijana Pavičića. Osim toga, moram uvjeriti dio igrača kako je u slučaju nekih nezgodnih situacija u kaznenom prostoru najbolje, kako kažemo mi Dalmatinci, "kendati" loptu daleko, a ne petljati u svojem šesnaestercu. Da smo reagirali energičnije kod prvog gola Solina, utakmicu bismo jamačno mirno priveli kraju. Bez ikakve drame – otvorio se trener Mario Carević.

Očekivane oscilacije

Ako bismo dopunili Carevićevu izjavu, onda vrijedi konstatacija kako su oscilacije pojedinaca, pa i cijele momčadi logične za sastav koji se poslije svojevrsnog zbjega više od 20 igrača sa Šubićevca "krpao" nogometašima sa svih strana Lijepe naše, a koji je trener Carević više nego "pristojnom" brzinom uspio pretvoriti u složan kolektiv.

Već smo spominjali kako su Torres, Pozo i Laća stigli nedovoljno spremni. Isto tako, logične su oscilacije kod mladog Osječanina Ivana Cvijanovića, koji je cijelu godina izbivao s travnjaka zbog teške operacije križnih ligamenata koljena, a koji je, ipak, jedino "pravo" rješenje za lijevog bočnog. Ne možemo očekivati ni da će iskusni Vodičanin Ivan Roca svaki susret odigrati gotovo bez greške, kao što je djelovao u prvoj utakmici s Vukovarom. Uz neizbježnu napomenu kako je on, ipak, najdjelotvorniji kad igra najjednostavnije, a svojim nemalim tjelesnim mogućnostima tjera suigrače na sličan pristup igri.

---

image

Majić se pokazao kao veliki dobitak

Vojko Basic/Cropix
---

S druge strane, svaka čast Zadraninu Kolegi, koji se prihvatio njemu ne baš prirodne pozicije desnog bočnog, na što je stručni stožer Šibenika bio prisiljen poslije rane ozljede (u prvim minutama utakmice s Vukovarom) Kristijana Pavičića, a koji je u Carevićevim planovima za novu sezonu bio zabilježen s epitetom "standardni".

U nedavnom ugodnom ćaskanju uz kavicu s članovima stručnog stožera Šibenika, koji, uzgred rečeno, obožavaju Jadriju i šibensku pismu milu, uzalud smo tražili neka alternativna rješenja za bočne pozicije. U tom smislu kao svojevrsna pričuva nameće se i iskusni Stefan Perić, zbog brzine, visine i spretnog baratanja loptom. Neovisno o tome što Carevićevi prethodnici Damir Čanadi i Mario Cvitanović nisu "vidjeli" spomenutog igrača dalje od pozicije stopera.

– Nisam mogao od sreće kad sam vidio koliko šibenskih automobila i kombija žuri prema Dugopolju, ne krijući navijačka obilježja. Kao više nego jasan znak da Funcuti i ostali iskreni prijatelj šibenskog nogometa u ne baš lakim trenucima za Šubićevac ostaju uz klub – kazao nam je Edo Rajčić, službenik na naplatnim kućicama autoceste, kao izravni svjedok mini šibenske navijačke invazije na Dugopolje.

Oružje s tribina

Funcuti bi i u nastavku, jednostavno rečeno, morali biti moćno oružje Šibenika. Pogotovo što su "narančasti" u iduća četiri kola triput domaćini (BSK, Zrinski, Cibalia). Kao mogućnost da jesen bude lansirna lampa za proljeće, kad će, u to smo uvjereni, igrački kadar biti dodatno osvježen. Ne samo rekonvalescentima Ivanom Delićem i Markom Đirom.

---

image

Šibenik ne može bez Funcuta

Vojko Basic/Cropix
---

– Nemate pojma koliko je našim igračima značio dolazak nemalog broja Šibenčana, posebice Funcuta, na utakmicu. Samopouzdanje im na najbolji način puni potpora s tribina. Sve mi je bilo još draže kad sam doznao za podatak da je to bila prva pobjeda Šibenika nad Solinom uopće – još jednom se oglasio Carević.

Što kriti da je u nogometnim ćakulama prije početka drugoligaške utrke malo tko očekivao ovakav rasplet zbivanja u prva dva kola. Da će jedan od favorita, Vukovar, (privremeno) ponijeti "fenjer", kako obično nazivamo posljednje plasiranu momčad na ligaškoj ljestvici, ili da će Zrinski iz malog slavonskog Jurjevca biti rame uz rame sa Šibenčanima u bodovnom smislu.

– Ja sam, primjerice, bio iznenađen spremnošću riječkog Orijenta, a nije loša ni moja Dubrava. Zato se slažem s kolegom Carevićem da Druga liga ne puca baš od kvalitete, ali da te gotovo u svakom kolu čeka neki neugodan, dobro motiviran suparnik – kazao nam je šibenski zet (i bivši napadač Šibenika) Ivan Božić, koji je poslije ispadanja Hrvatskog dragovoljca kao trener preuzeo drugog zagrebačkog drugoligaša Dubravu, a koji je nakratko svratio u Krešimirov grad.

---

image

Šibenska ‘piramida’ na dugopoljskom travnjaku

Vojko Basic/Cropix
---

Među neugodne i iskusne drugoligaške momčadi jamačno možemo ubrojiti i idućeg suparnika Šibenika, momčad BSK iz Bijelog Brda.

– Imaju posebnu iskusnu veznu liniju, koju predvodi naš bivši igrač Josip Knežević. Znaju igrati na rezultat. Zatvore se, a onda u "kontrama" traže svoje prilike. Opasni su i u prekidima. Zato se moramo ozbiljno pripremiti za tu utakmicu – najavljuje i upozorava trener Mario Carević.

Dobro je što trener Šibenika sa svojim suradnicima drži da je oprez majka mudrosti. Uostalom, "narančasti" imaju i neka neugodna iskustva s momčadi iz mjesta na razmeđu Hrvatske, Srbije i Mađarske. Sjećate li se drugoligaškog poraza od 1:2 poslije šibenskog vodstva od 1:0? Ili prošlosezonskog podatka da su nogometaši iz Bijelog Brda eliminirali istovjetnim rezultatom Rijeku u Kupu Hrvatske!?

---

image

I one su navratile na ‘Hrvatske vitezove’

Vojko Basic/Cropix
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => PUNI PLIJEN [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => PUNI PLIJEN 2 0 7966 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-08-25 09:22:51 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Ivo Mikuličin [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-08-25 09:28:24 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-08-25 09:28:24 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 339 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz nogometa u Šibeniku i Šibenskoj županiji [menu-meta_keywords] => nogomet, sport, vijesti, šibenik, šibenska županija [secure] => 0 [page_title] => Nogomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Šest bodova i šest postignutih golova u dva kola! Teško da je itko mogao zamisliti bolji početak nove sezone [metakey] => nogomet, HNK Šibenik, Mario Carević, BSK Bijelo brdo [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/08\/25\/25466117.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/25\/25466121.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/25\/25466115.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/25\/25466110.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/25\/25466095.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/25\/25466118.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/25\/25466102.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Basic\/Cropix","Vojko Basic\/Cropix","Vojko Basic\/Cropix","Vojko Basic\/Cropix","Vojko Basic\/Cropix","Vojko Basic\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Torres i Maji\u0107 slave pogodak, vrataru Solina nije lako<\/p>","

Tko le\u017ei, ne bje\u017ei - Solinjani su bili o\u0161tri prema Ivanu Bo\u017ei\u0107u<\/p>","

Dvoboj Mehdija i Roce<\/p>","

Maji\u0107 se pokazao kao veliki dobitak<\/p>","

\u0160ibenska \u2018piramida\u2019 na dugopoljskom travnjaku<\/p>","

\u0160ibenik ne mo\u017ee bez Funcuta<\/p>","

I one su navratile na \u2018Hrvatske vitezove\u2019<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1445","hd_25466117_1920.jpg":"1920x1080","k_25466117_1280.jpg":"1280x1280","k_25466117_1024.jpg":"1024x1024","k_25466117_640.jpg":"640x640","k_25466117_480.jpg":"480x480","k_25466117_340.jpg":"340x340","k_25466117_220.jpg":"220x220","o_25466117_1280.jpg":"1280x963","o_25466117_1024.jpg":"1024x770","o_25466117_640.jpg":"640x481","o_25466117_480.jpg":"480x361","o_25466117_340.jpg":"340x255","o_25466117_220.jpg":"220x165","h_25466117_1280.jpg":"1280x854","h_25466117_1024.jpg":"1024x683","h_25466117_640.jpg":"640x427","h_25466117_480.jpg":"480x320","h_25466117_340.jpg":"340x227","h_25466117_220.jpg":"220x147","pp_25466117_1280.jpg":"1280x1628","pp_25466117_1024.jpg":"1024x1303","pp_25466117_640.jpg":"640x814","pp_25466117_480.jpg":"480x611","pp_25466117_340.jpg":"340x432","pp_25466117_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1420","hd_25466121_1920.jpg":"1920x1080","k_25466121_1280.jpg":"1280x1280","k_25466121_1024.jpg":"1024x1024","k_25466121_640.jpg":"640x640","k_25466121_480.jpg":"480x480","k_25466121_340.jpg":"340x340","k_25466121_220.jpg":"220x220","o_25466121_1280.jpg":"1280x946","o_25466121_1024.jpg":"1024x757","o_25466121_640.jpg":"640x473","o_25466121_480.jpg":"480x355","o_25466121_340.jpg":"340x251","o_25466121_220.jpg":"220x162","h_25466121_1280.jpg":"1280x854","h_25466121_1024.jpg":"1024x683","h_25466121_640.jpg":"640x427","h_25466121_480.jpg":"480x320","h_25466121_340.jpg":"340x227","h_25466121_220.jpg":"220x147","pp_25466121_1280.jpg":"1280x1628","pp_25466121_1024.jpg":"1024x1303","pp_25466121_640.jpg":"640x814","pp_25466121_480.jpg":"480x611","pp_25466121_340.jpg":"340x432","pp_25466121_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1433","hd_25466115_1920.jpg":"1920x1080","k_25466115_1280.jpg":"1280x1280","k_25466115_1024.jpg":"1024x1024","k_25466115_640.jpg":"640x640","k_25466115_480.jpg":"480x480","k_25466115_340.jpg":"340x340","k_25466115_220.jpg":"220x220","o_25466115_1280.jpg":"1280x955","o_25466115_1024.jpg":"1024x764","o_25466115_640.jpg":"640x477","o_25466115_480.jpg":"480x358","o_25466115_340.jpg":"340x253","o_25466115_220.jpg":"220x164","h_25466115_1280.jpg":"1280x854","h_25466115_1024.jpg":"1024x683","h_25466115_640.jpg":"640x427","h_25466115_480.jpg":"480x320","h_25466115_340.jpg":"340x227","h_25466115_220.jpg":"220x147","pp_25466115_1280.jpg":"1280x1628","pp_25466115_1024.jpg":"1024x1303","pp_25466115_640.jpg":"640x814","pp_25466115_480.jpg":"480x611","pp_25466115_340.jpg":"340x432","pp_25466115_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25466110_1920.jpg":"1920x1080","k_25466110_1280.jpg":"1280x1280","k_25466110_1024.jpg":"1024x1024","k_25466110_640.jpg":"640x640","k_25466110_480.jpg":"480x480","k_25466110_340.jpg":"340x340","k_25466110_220.jpg":"220x220","o_25466110_1280.jpg":"1280x853","o_25466110_1024.jpg":"1024x682","o_25466110_640.jpg":"640x426","o_25466110_480.jpg":"480x320","o_25466110_340.jpg":"340x226","o_25466110_220.jpg":"220x146","h_25466110_1280.jpg":"1280x854","h_25466110_1024.jpg":"1024x683","h_25466110_640.jpg":"640x427","h_25466110_480.jpg":"480x320","h_25466110_340.jpg":"340x227","h_25466110_220.jpg":"220x147","pp_25466110_1280.jpg":"1280x1628","pp_25466110_1024.jpg":"1024x1303","pp_25466110_640.jpg":"640x814","pp_25466110_480.jpg":"480x611","pp_25466110_340.jpg":"340x432","pp_25466110_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1629","hd_25466095_1920.jpg":"1920x1080","k_25466095_1280.jpg":"1280x1280","k_25466095_1024.jpg":"1024x1024","k_25466095_640.jpg":"640x640","k_25466095_480.jpg":"480x480","k_25466095_340.jpg":"340x340","k_25466095_220.jpg":"220x220","o_25466095_1280.jpg":"1280x1086","o_25466095_1024.jpg":"1024x868","o_25466095_640.jpg":"640x543","o_25466095_480.jpg":"480x407","o_25466095_340.jpg":"340x288","o_25466095_220.jpg":"220x186","h_25466095_1280.jpg":"1280x854","h_25466095_1024.jpg":"1024x683","h_25466095_640.jpg":"640x427","h_25466095_480.jpg":"480x320","h_25466095_340.jpg":"340x227","h_25466095_220.jpg":"220x147","pp_25466095_1280.jpg":"1280x1628","pp_25466095_1024.jpg":"1024x1303","pp_25466095_640.jpg":"640x814","pp_25466095_480.jpg":"480x611","pp_25466095_340.jpg":"340x432","pp_25466095_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25466118_1920.jpg":"1920x1080","k_25466118_1280.jpg":"1280x1280","k_25466118_1024.jpg":"1024x1024","k_25466118_640.jpg":"640x640","k_25466118_480.jpg":"480x480","k_25466118_340.jpg":"340x340","k_25466118_220.jpg":"220x220","o_25466118_1280.jpg":"1280x853","o_25466118_1024.jpg":"1024x682","o_25466118_640.jpg":"640x426","o_25466118_480.jpg":"480x320","o_25466118_340.jpg":"340x226","o_25466118_220.jpg":"220x146","h_25466118_1280.jpg":"1280x854","h_25466118_1024.jpg":"1024x683","h_25466118_640.jpg":"640x427","h_25466118_480.jpg":"480x320","h_25466118_340.jpg":"340x227","h_25466118_220.jpg":"220x147","pp_25466118_1280.jpg":"1280x1628","pp_25466118_1024.jpg":"1024x1303","pp_25466118_640.jpg":"640x814","pp_25466118_480.jpg":"480x611","pp_25466118_340.jpg":"340x432","pp_25466118_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25466102_1920.jpg":"1920x1080","k_25466102_1280.jpg":"1280x1280","k_25466102_1024.jpg":"1024x1024","k_25466102_640.jpg":"640x640","k_25466102_480.jpg":"480x480","k_25466102_340.jpg":"340x340","k_25466102_220.jpg":"220x220","o_25466102_1280.jpg":"1280x853","o_25466102_1024.jpg":"1024x682","o_25466102_640.jpg":"640x426","o_25466102_480.jpg":"480x320","o_25466102_340.jpg":"340x226","o_25466102_220.jpg":"220x146","h_25466102_1280.jpg":"1280x854","h_25466102_1024.jpg":"1024x683","h_25466102_640.jpg":"640x427","h_25466102_480.jpg":"480x320","h_25466102_340.jpg":"340x227","h_25466102_220.jpg":"220x147","pp_25466102_1280.jpg":"1280x1628","pp_25466102_1024.jpg":"1024x1303","pp_25466102_640.jpg":"640x814","pp_25466102_480.jpg":"480x611","pp_25466102_340.jpg":"340x432","pp_25466102_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 339 [name] => Nogomet [alias] => nogomet [description] => [parent] => 326 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"323","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7687375 Threads: 2 Questions: 1625267815 Slow queries: 4827331 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111125785 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '246' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sibenik/sport/nogomet ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 339 [name] => Nogomet [alias] => nogomet [parent] => 326 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sibenik/sport/nogomet ) ) [link] => /sibenik/sport/nogomet/sest-bodova-i-sest-postignutih-golova-u-dva-kola-tesko-da-je-itko-mogao-zamisliti-bolji-pocetak-nove-sezone-1317624 [printLink] => /sibenik/sport/nogomet/sest-bodova-i-sest-postignutih-golova-u-dva-kola-tesko-da-je-itko-mogao-zamisliti-bolji-pocetak-nove-sezone-1317624?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 399512 [name] => nogomet [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => nogomet [link] => /tag/nogomet ) [1] => stdClass Object ( [id] => 281298 [name] => hnk šibenik [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hnk-sibenik [link] => /tag/hnk-sibenik ) [2] => stdClass Object ( [id] => 247057 [name] => mario carević [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => mario-carevic [link] => /tag/mario-carevic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 522237 [name] => BSK Bijelo brdo [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => bsk-bijelo-brdo [link] => /tag/bsk-bijelo-brdo ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => PUNI PLIJEN [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Šest bodova i šest postignutih golova u dva kola! Teško da je itko mogao zamisliti bolji početak nove sezone [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-14-07-13-32-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/25/25466117.jpg [galleryCount] => 7 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Vojko Bašić/Cropix [mainImageDesc] =>

Torres i Majić slave pogodak, vrataru Solina nije lako

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/25/25466117.jpg [title] =>

Torres i Majić slave pogodak, vrataru Solina nije lako

Vojko Bašić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/25/25466121.jpg [title] =>

Tko leži, ne bježi - Solinjani su bili oštri prema Ivanu Božiću

Vojko Basic/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/25/25466115.jpg [title] =>

Dvoboj Mehdija i Roce

Vojko Basic/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/25/25466110.jpg [title] =>

Majić se pokazao kao veliki dobitak

Vojko Basic/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/25/25466095.jpg [title] =>

Šibenska ‘piramida’ na dugopoljskom travnjaku

Vojko Basic/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/25/25466118.jpg [title] =>

Šibenik ne može bez Funcuta

Vojko Basic/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/25/25466102.jpg [title] =>

I one su navratile na ‘Hrvatske vitezove’

Vojko Basic/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Šest bodova i šest postignutih golova u dva kola! Teško da je itko na Šubićevcu mogao zamisliti bolji početak nove sezone. To više što su se "narančasti" na startu uspješno sučelili s Vukovarom, koji su mnogi proglasili kandidatom za prvo mjesto, te Solinom u gostima, gdje se nikad dosad u 90 godina dugoj povijesti šibenskog (prvo)ligaša nisu osladili punim plijenom.

Kad već spominjemo povijest, vodstvo od 2:0 iz 33. minute, koje je spretnim pogodcima ostvario brzonogi Torres, asociralo nas je upravo na Dugopolje otprije osam godina, kad su za "vladavine" sinjskog trenera Mirka Labrovića Šibenčani u stilu kaznene ekspedicije s 3:0 pregazili uvijek neugodnog domaćina, a sportski izvjestitelj s te utakmice posegnuo je za kvalifikacijom "Šibenik je klasa više u drugoligaškom rangu".

‘Prisilni‘ domaćini

Nizom vlastitih propusta i stjecajem ne baš sretnih okolnosti, "narančasti" te drugoligaške sezone nisu izborili povratak u društvo najboljih (sjetite se 11 bodova prednosti, te "majstorica" s vinkovačkom Cibaliom i pulskom Istrom!), što može biti itekako pouka sadašnjem klupskom vodstvu, treneru Mariju Careviću i njegovim igračima. Stara istina da vrijedi nešto naučiti iz pogrešaka u prošlosti je u "slučaju Šubićevac" sve samo ne fraza.

---

image

Tko leži, ne bježi - Solinjani su bili oštri prema Ivanu Božiću

Vojko Basic/Cropix
---

Uostalom, upravo vrijedna pobjeda nad Solinjanima, koji su zbog radova na svojem travnjaku bili "prisilni" domaćini u Dugopolju, detektira mogućnosti neopreznog i neprihvatljivog posrtanja poslije 60 minuta igre, u kojima je Šibenik dominirao ne samo vodstvom (2:0) nego i prikazanim nogometom.

Prava je istina da trener Mario Carević nije požurio s izmjenama raspoloženih Torresa i Marijanovića, točnije uvođenjem još nedovoljno spremnih, makar u tehničkom smislu moćnih Ikera Poze i Ivana Laće, nego da je na to praktički bio prisiljen. Međutim, obrambena faza igre Šibenika postala je potom osjetno slabija, a manjkalo je i toliko potrebne brzine u napadu, bez koje nema lake transformacije i (polu)"kontri". No upravo su Pozo i Laća odlučili o pobjedniku. Prvi prodorom i lažnjacima, a drugi mirnoćom i koncentracijom, kad je loptu, serviranu kao na pladnju, trebalo pretvoriti u pobjedonosni pogodak.

Zato su neke navijačke primjedbe na spomenute izmjene bile pomalo ishitrene, da ne kažemo predimenzionirane.

– Svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali kad govoriš o nekom potezu ili problemu, moraš imati sve informacije. Mi smo zaista u prvom poluvremenu djelovali moćno. Zato nekome tko ne zna "pravo stanje" stvari u našoj svlačionici mogu otkriti da je Torres već u poluvremenu tražio izmjenu. Razlog: taj nadareni igrač, koji se preobrazio i u dobrog strijelca, nije odradio kompletne pripreme.

---

image

Dvoboj Mehdija i Roce

Vojko Basic/Cropix
---

Što se tiče ostalih izmjena, htio bih reći da smo prisiljeni kombinirati ili, ako hoćete, kalkulirati s minutažom, Eto, i spretni strijelac pobjedonosnog pogotka Ivan Laća osjetio je bol u nozi na kraju utakmice. Nije nam baš lako nadoknaditi ni prazninu na desnom boku, nastalu ozljedom Kristijana Pavičića. Osim toga, moram uvjeriti dio igrača kako je u slučaju nekih nezgodnih situacija u kaznenom prostoru najbolje, kako kažemo mi Dalmatinci, "kendati" loptu daleko, a ne petljati u svojem šesnaestercu. Da smo reagirali energičnije kod prvog gola Solina, utakmicu bismo jamačno mirno priveli kraju. Bez ikakve drame – otvorio se trener Mario Carević.

Očekivane oscilacije

Ako bismo dopunili Carevićevu izjavu, onda vrijedi konstatacija kako su oscilacije pojedinaca, pa i cijele momčadi logične za sastav koji se poslije svojevrsnog zbjega više od 20 igrača sa Šubićevca "krpao" nogometašima sa svih strana Lijepe naše, a koji je trener Carević više nego "pristojnom" brzinom uspio pretvoriti u složan kolektiv.

Već smo spominjali kako su Torres, Pozo i Laća stigli nedovoljno spremni. Isto tako, logične su oscilacije kod mladog Osječanina Ivana Cvijanovića, koji je cijelu godina izbivao s travnjaka zbog teške operacije križnih ligamenata koljena, a koji je, ipak, jedino "pravo" rješenje za lijevog bočnog. Ne možemo očekivati ni da će iskusni Vodičanin Ivan Roca svaki susret odigrati gotovo bez greške, kao što je djelovao u prvoj utakmici s Vukovarom. Uz neizbježnu napomenu kako je on, ipak, najdjelotvorniji kad igra najjednostavnije, a svojim nemalim tjelesnim mogućnostima tjera suigrače na sličan pristup igri.

---

image

Majić se pokazao kao veliki dobitak

Vojko Basic/Cropix
---

S druge strane, svaka čast Zadraninu Kolegi, koji se prihvatio njemu ne baš prirodne pozicije desnog bočnog, na što je stručni stožer Šibenika bio prisiljen poslije rane ozljede (u prvim minutama utakmice s Vukovarom) Kristijana Pavičića, a koji je u Carevićevim planovima za novu sezonu bio zabilježen s epitetom "standardni".

U nedavnom ugodnom ćaskanju uz kavicu s članovima stručnog stožera Šibenika, koji, uzgred rečeno, obožavaju Jadriju i šibensku pismu milu, uzalud smo tražili neka alternativna rješenja za bočne pozicije. U tom smislu kao svojevrsna pričuva nameće se i iskusni Stefan Perić, zbog brzine, visine i spretnog baratanja loptom. Neovisno o tome što Carevićevi prethodnici Damir Čanadi i Mario Cvitanović nisu "vidjeli" spomenutog igrača dalje od pozicije stopera.

– Nisam mogao od sreće kad sam vidio koliko šibenskih automobila i kombija žuri prema Dugopolju, ne krijući navijačka obilježja. Kao više nego jasan znak da Funcuti i ostali iskreni prijatelj šibenskog nogometa u ne baš lakim trenucima za Šubićevac ostaju uz klub – kazao nam je Edo Rajčić, službenik na naplatnim kućicama autoceste, kao izravni svjedok mini šibenske navijačke invazije na Dugopolje.

Oružje s tribina

Funcuti bi i u nastavku, jednostavno rečeno, morali biti moćno oružje Šibenika. Pogotovo što su "narančasti" u iduća četiri kola triput domaćini (BSK, Zrinski, Cibalia). Kao mogućnost da jesen bude lansirna lampa za proljeće, kad će, u to smo uvjereni, igrački kadar biti dodatno osvježen. Ne samo rekonvalescentima Ivanom Delićem i Markom Đirom.

---

image

Šibenik ne može bez Funcuta

Vojko Basic/Cropix
---

– Nemate pojma koliko je našim igračima značio dolazak nemalog broja Šibenčana, posebice Funcuta, na utakmicu. Samopouzdanje im na najbolji način puni potpora s tribina. Sve mi je bilo još draže kad sam doznao za podatak da je to bila prva pobjeda Šibenika nad Solinom uopće – još jednom se oglasio Carević.

Što kriti da je u nogometnim ćakulama prije početka drugoligaške utrke malo tko očekivao ovakav rasplet zbivanja u prva dva kola. Da će jedan od favorita, Vukovar, (privremeno) ponijeti "fenjer", kako obično nazivamo posljednje plasiranu momčad na ligaškoj ljestvici, ili da će Zrinski iz malog slavonskog Jurjevca biti rame uz rame sa Šibenčanima u bodovnom smislu.

– Ja sam, primjerice, bio iznenađen spremnošću riječkog Orijenta, a nije loša ni moja Dubrava. Zato se slažem s kolegom Carevićem da Druga liga ne puca baš od kvalitete, ali da te gotovo u svakom kolu čeka neki neugodan, dobro motiviran suparnik – kazao nam je šibenski zet (i bivši napadač Šibenika) Ivan Božić, koji je poslije ispadanja Hrvatskog dragovoljca kao trener preuzeo drugog zagrebačkog drugoligaša Dubravu, a koji je nakratko svratio u Krešimirov grad.

---

image

Šibenska ‘piramida’ na dugopoljskom travnjaku

Vojko Basic/Cropix
---

Među neugodne i iskusne drugoligaške momčadi jamačno možemo ubrojiti i idućeg suparnika Šibenika, momčad BSK iz Bijelog Brda.

– Imaju posebnu iskusnu veznu liniju, koju predvodi naš bivši igrač Josip Knežević. Znaju igrati na rezultat. Zatvore se, a onda u "kontrama" traže svoje prilike. Opasni su i u prekidima. Zato se moramo ozbiljno pripremiti za tu utakmicu – najavljuje i upozorava trener Mario Carević.

Dobro je što trener Šibenika sa svojim suradnicima drži da je oprez majka mudrosti. Uostalom, "narančasti" imaju i neka neugodna iskustva s momčadi iz mjesta na razmeđu Hrvatske, Srbije i Mađarske. Sjećate li se drugoligaškog poraza od 1:2 poslije šibenskog vodstva od 1:0? Ili prošlosezonskog podatka da su nogometaši iz Bijelog Brda eliminirali istovjetnim rezultatom Rijeku u Kupu Hrvatske!?

---

image

I one su navratile na ‘Hrvatske vitezove’

Vojko Basic/Cropix
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Vojko Bašić/Cropix Vojko Basic/Cropix Vojko Basic/Cropix Vojko Basic/Cropix Vojko Basic/Cropix Vojko Basic/Cropix Vojko Basic/Cropix
Vojko Bašić/Cropix

Torres i Majić slave pogodak, vrataru Solina nije lako

Vojko Basic/Cropix

Tko leži, ne bježi - Solinjani su bili oštri prema Ivanu Božiću

Vojko Basic/Cropix

Dvoboj Mehdija i Roce

Vojko Basic/Cropix

Majić se pokazao kao veliki dobitak

Vojko Basic/Cropix

Šibenska ‘piramida’ na dugopoljskom travnjaku

Vojko Basic/Cropix

Šibenik ne može bez Funcuta

Vojko Basic/Cropix

I one su navratile na ‘Hrvatske vitezove’

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sibenik/sport/nogomet/sest-bodova-i-sest-postignutih-golova-u-dva-kola-tesko-da-je-itko-mogao-zamisliti-bolji-pocetak-nove-sezone-1317624 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=f210ff9fca064198d212b9dc55a00966dcfd51ee [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=%C5%A0est+bodova+i+%C5%A1est+postignutih+golova+u+dva+kola%21+Te%C5%A1ko+da+je+itko+mogao+zamisliti+bolji+po%C4%8Detak+nove+sezone&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsibenik%2Fsport%2Fnogomet%2Fsest-bodova-i-sest-postignutih-golova-u-dva-kola-tesko-da-je-itko-mogao-zamisliti-bolji-pocetak-nove-sezone-1317624 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsibenik%2Fsport%2Fnogomet%2Fsest-bodova-i-sest-postignutih-golova-u-dva-kola-tesko-da-je-itko-mogao-zamisliti-bolji-pocetak-nove-sezone-1317624 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => PUNI PLIJEN [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
NogometPUNI PLIJEN

Šest bodova i šest postignutih golova u dva kola! Teško da je itko mogao zamisliti bolji početak nove sezone

Piše Ivo Mikuličin
25. kolovoza 2023. - 11:28

Šest bodova i šest postignutih golova u dva kola! Teško da je itko na Šubićevcu mogao zamisliti bolji početak nove sezone. To više što su se "narančasti" na startu uspješno sučelili s Vukovarom, koji su mnogi proglasili kandidatom za prvo mjesto, te Solinom u gostima, gdje se nikad dosad u 90 godina dugoj povijesti šibenskog (prvo)ligaša nisu osladili punim plijenom.

Kad već spominjemo povijest, vodstvo od 2:0 iz 33. minute, koje je spretnim pogodcima ostvario brzonogi Torres, asociralo nas je upravo na Dugopolje otprije osam godina, kad su za "vladavine" sinjskog trenera Mirka Labrovića Šibenčani u stilu kaznene ekspedicije s 3:0 pregazili uvijek neugodnog domaćina, a sportski izvjestitelj s te utakmice posegnuo je za kvalifikacijom "Šibenik je klasa više u drugoligaškom rangu".

‘Prisilni‘ domaćini

Nizom vlastitih propusta i stjecajem ne baš sretnih okolnosti, "narančasti" te drugoligaške sezone nisu izborili povratak u društvo najboljih (sjetite se 11 bodova prednosti, te "majstorica" s vinkovačkom Cibaliom i pulskom Istrom!), što može biti itekako pouka sadašnjem klupskom vodstvu, treneru Mariju Careviću i njegovim igračima. Stara istina da vrijedi nešto naučiti iz pogrešaka u prošlosti je u "slučaju Šubićevac" sve samo ne fraza.

image

Tko leži, ne bježi - Solinjani su bili oštri prema Ivanu Božiću

Vojko Basic/Cropix

Uostalom, upravo vrijedna pobjeda nad Solinjanima, koji su zbog radova na svojem travnjaku bili "prisilni" domaćini u Dugopolju, detektira mogućnosti neopreznog i neprihvatljivog posrtanja poslije 60 minuta igre, u kojima je Šibenik dominirao ne samo vodstvom (2:0) nego i prikazanim nogometom.

Prava je istina da trener Mario Carević nije požurio s izmjenama raspoloženih Torresa i Marijanovića, točnije uvođenjem još nedovoljno spremnih, makar u tehničkom smislu moćnih Ikera Poze i Ivana Laće, nego da je na to praktički bio prisiljen. Međutim, obrambena faza igre Šibenika postala je potom osjetno slabija, a manjkalo je i toliko potrebne brzine u napadu, bez koje nema lake transformacije i (polu)"kontri". No upravo su Pozo i Laća odlučili o pobjedniku. Prvi prodorom i lažnjacima, a drugi mirnoćom i koncentracijom, kad je loptu, serviranu kao na pladnju, trebalo pretvoriti u pobjedonosni pogodak.

Zato su neke navijačke primjedbe na spomenute izmjene bile pomalo ishitrene, da ne kažemo predimenzionirane.

– Svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali kad govoriš o nekom potezu ili problemu, moraš imati sve informacije. Mi smo zaista u prvom poluvremenu djelovali moćno. Zato nekome tko ne zna "pravo stanje" stvari u našoj svlačionici mogu otkriti da je Torres već u poluvremenu tražio izmjenu. Razlog: taj nadareni igrač, koji se preobrazio i u dobrog strijelca, nije odradio kompletne pripreme.

image

Dvoboj Mehdija i Roce

Vojko Basic/Cropix

Što se tiče ostalih izmjena, htio bih reći da smo prisiljeni kombinirati ili, ako hoćete, kalkulirati s minutažom, Eto, i spretni strijelac pobjedonosnog pogotka Ivan Laća osjetio je bol u nozi na kraju utakmice. Nije nam baš lako nadoknaditi ni prazninu na desnom boku, nastalu ozljedom Kristijana Pavičića. Osim toga, moram uvjeriti dio igrača kako je u slučaju nekih nezgodnih situacija u kaznenom prostoru najbolje, kako kažemo mi Dalmatinci, "kendati" loptu daleko, a ne petljati u svojem šesnaestercu. Da smo reagirali energičnije kod prvog gola Solina, utakmicu bismo jamačno mirno priveli kraju. Bez ikakve drame – otvorio se trener Mario Carević.

Očekivane oscilacije

Ako bismo dopunili Carevićevu izjavu, onda vrijedi konstatacija kako su oscilacije pojedinaca, pa i cijele momčadi logične za sastav koji se poslije svojevrsnog zbjega više od 20 igrača sa Šubićevca "krpao" nogometašima sa svih strana Lijepe naše, a koji je trener Carević više nego "pristojnom" brzinom uspio pretvoriti u složan kolektiv.

Već smo spominjali kako su Torres, Pozo i Laća stigli nedovoljno spremni. Isto tako, logične su oscilacije kod mladog Osječanina Ivana Cvijanovića, koji je cijelu godina izbivao s travnjaka zbog teške operacije križnih ligamenata koljena, a koji je, ipak, jedino "pravo" rješenje za lijevog bočnog. Ne možemo očekivati ni da će iskusni Vodičanin Ivan Roca svaki susret odigrati gotovo bez greške, kao što je djelovao u prvoj utakmici s Vukovarom. Uz neizbježnu napomenu kako je on, ipak, najdjelotvorniji kad igra najjednostavnije, a svojim nemalim tjelesnim mogućnostima tjera suigrače na sličan pristup igri.

image

Majić se pokazao kao veliki dobitak

Vojko Basic/Cropix

S druge strane, svaka čast Zadraninu Kolegi, koji se prihvatio njemu ne baš prirodne pozicije desnog bočnog, na što je stručni stožer Šibenika bio prisiljen poslije rane ozljede (u prvim minutama utakmice s Vukovarom) Kristijana Pavičića, a koji je u Carevićevim planovima za novu sezonu bio zabilježen s epitetom "standardni".

U nedavnom ugodnom ćaskanju uz kavicu s članovima stručnog stožera Šibenika, koji, uzgred rečeno, obožavaju Jadriju i šibensku pismu milu, uzalud smo tražili neka alternativna rješenja za bočne pozicije. U tom smislu kao svojevrsna pričuva nameće se i iskusni Stefan Perić, zbog brzine, visine i spretnog baratanja loptom. Neovisno o tome što Carevićevi prethodnici Damir Čanadi i Mario Cvitanović nisu "vidjeli" spomenutog igrača dalje od pozicije stopera.

– Nisam mogao od sreće kad sam vidio koliko šibenskih automobila i kombija žuri prema Dugopolju, ne krijući navijačka obilježja. Kao više nego jasan znak da Funcuti i ostali iskreni prijatelj šibenskog nogometa u ne baš lakim trenucima za Šubićevac ostaju uz klub – kazao nam je Edo Rajčić, službenik na naplatnim kućicama autoceste, kao izravni svjedok mini šibenske navijačke invazije na Dugopolje.

Oružje s tribina

Funcuti bi i u nastavku, jednostavno rečeno, morali biti moćno oružje Šibenika. Pogotovo što su "narančasti" u iduća četiri kola triput domaćini (BSK, Zrinski, Cibalia). Kao mogućnost da jesen bude lansirna lampa za proljeće, kad će, u to smo uvjereni, igrački kadar biti dodatno osvježen. Ne samo rekonvalescentima Ivanom Delićem i Markom Đirom.

image

Šibenik ne može bez Funcuta

Vojko Basic/Cropix

– Nemate pojma koliko je našim igračima značio dolazak nemalog broja Šibenčana, posebice Funcuta, na utakmicu. Samopouzdanje im na najbolji način puni potpora s tribina. Sve mi je bilo još draže kad sam doznao za podatak da je to bila prva pobjeda Šibenika nad Solinom uopće – još jednom se oglasio Carević.

Što kriti da je u nogometnim ćakulama prije početka drugoligaške utrke malo tko očekivao ovakav rasplet zbivanja u prva dva kola. Da će jedan od favorita, Vukovar, (privremeno) ponijeti "fenjer", kako obično nazivamo posljednje plasiranu momčad na ligaškoj ljestvici, ili da će Zrinski iz malog slavonskog Jurjevca biti rame uz rame sa Šibenčanima u bodovnom smislu.

– Ja sam, primjerice, bio iznenađen spremnošću riječkog Orijenta, a nije loša ni moja Dubrava. Zato se slažem s kolegom Carevićem da Druga liga ne puca baš od kvalitete, ali da te gotovo u svakom kolu čeka neki neugodan, dobro motiviran suparnik – kazao nam je šibenski zet (i bivši napadač Šibenika) Ivan Božić, koji je poslije ispadanja Hrvatskog dragovoljca kao trener preuzeo drugog zagrebačkog drugoligaša Dubravu, a koji je nakratko svratio u Krešimirov grad.

image

Šibenska ‘piramida’ na dugopoljskom travnjaku

Vojko Basic/Cropix

Među neugodne i iskusne drugoligaške momčadi jamačno možemo ubrojiti i idućeg suparnika Šibenika, momčad BSK iz Bijelog Brda.

– Imaju posebnu iskusnu veznu liniju, koju predvodi naš bivši igrač Josip Knežević. Znaju igrati na rezultat. Zatvore se, a onda u "kontrama" traže svoje prilike. Opasni su i u prekidima. Zato se moramo ozbiljno pripremiti za tu utakmicu – najavljuje i upozorava trener Mario Carević.

Dobro je što trener Šibenika sa svojim suradnicima drži da je oprez majka mudrosti. Uostalom, "narančasti" imaju i neka neugodna iskustva s momčadi iz mjesta na razmeđu Hrvatske, Srbije i Mađarske. Sjećate li se drugoligaškog poraza od 1:2 poslije šibenskog vodstva od 1:0? Ili prošlosezonskog podatka da su nogometaši iz Bijelog Brda eliminirali istovjetnim rezultatom Rijeku u Kupu Hrvatske!?

image

I one su navratile na ‘Hrvatske vitezove’

Vojko Basic/Cropix
14. svibanj 2024 09:13