StoryEditorOCM
Nogometnovi šok

Regionalni mediji o porazu Hrvatske u Cardiffu: ‘Velika panika, hoće li ostati bez Eura?‘

Piše Goran Čičin-Mašansker/SN
16. listopada 2023. - 08:33

Mediji u regiji na naslovnicama svojih portala pišu o novom porazu Hrvatske kojim su izabranici Zlatka Dalića kompromitirali izglede za izravni plasman na Europsko prvenstvo - pišu Sportske novosti.

‘Bolan poraz Hrvata u Cardiffu, naslov je u slovenskom Delu.

‘‘Nakon što su svladali naše južne susjede, nogometaši Walesa ostali su u igri za nastup na Europskom prvenstvu u Njemačkoj 2024. kamo su se već plasirali Turci‘‘, stoji u tekstu.

Ekipa24 u naslovu donosi:

‘‘Velika panika u Hrvata! Hoće li ostati bez Eura? Pogledajte što im se dogodilo ovaj put!‘‘.

Slovenski SIOL piše o ‘katastrofalnom tjednu Hrvatske‘.

‘‘Izabranici Zlatka Dalića, koji su osvojili broncu na Svjetskom prvenstvu prošle godine, i dalje su imali sve u svojim rukama. Sve što su trebali bio je barem remi na gostovanju kod Walesa, koji ih nije porazio u prošlih sedam utakmica. Međutim, baš kao u četvrtak kad su na domaćem terenu ostali praznih ruku, prekinuli su još jednu strašnu seriju‘‘, piše SIOL.

Bosanskohercegovački portal SportSport.ba objavio je naslov ‘Hrvatska sebi kopa jamu, gori nebo nad Turskom: Vatreni bi mogli završiti u baražu‘.

image
Tom Dubravec/Cropix

Autor u tekstu navodi:

‘‘Od čiste situacije i rutinske grupe izabranici Zlatka Dalića stvorili su sebi dramu pred utakmice kvalifikacija u studenome i može se dogoditi da Vatreni završe u doigravanju što bi svakako bila senzacija u ovoj grupi. Wales je odigrao hrabro, junački, nije puno dozvoljavao Hrvatskoj u igri prema naprijed i na kraju zasluženo slavio.‘‘

Makedonska SportMedia piše o ‘još jednom velikom šoku za navijače hrvatske reprezentacije‘.

‘‘Kockasti su večeras poraženi napustili Cardiff, gdje je Wales slavio s 2:1 i stavio favorite pod ogroman pritisak u borbi za drugo mjesto u ovoj skupini‘‘, pišu Makedonci.

Poraz Hrvatske u Walesu je top-tema i na srpskim portalima. Tako Blic piše ‘Hrvatima izmiče EURO i ovo im se nije dogodilo točno deset godina: Vatreni u krizi kakva se ne pamti‘.

Autor teksta dodaje kako je po Vatrene ‘poražavajuće i to što trenutno ništa više ne zavisi od njih kada su u pitanju kvalifikacije‘.

‘‘Ako Wales u dvije preostale utakmice pobijedi Armeniju u gostima i Tursku kod kuće, izborit će mjesto na prvenstvu Europe, dok će Hrvatska mjesto morati tražiti u doigravanju. Svakako situacija u kojoj se nisu očekivali naći prije samo nekoliko dana‘‘, ističe Blic.

image
Tom Dubravec/Cropix

Telegraf pak donosi naslov ‘Hrvati šokirani u Walesu: umjesto plasmana na Euro, sada su ispod crte i više ništa ne zavisi od njih!‘.

I Alo piše o šokantnom porazu Hrvatske.

‘‘Vatreni su od osamostaljenja propustili samo kontinentalno prvenstvo 2000. u Belgiji i Nizozemskoj, a na prethodnom su zaustavljeni u osmini finala‘‘.

Crnogorske vijesti donose naslov ‘Pad Hrvatske u Walesu: Wilson uništio sporog Vidu, Vatrenima prijeti baraž, Turci osigurali Euro‘.

‘‘U samo 72 sata, nogometaši Hrvatske su došli od već viđenog plasmana na Europsko prvenstvo do situacije da ništa ne zavisi od njih u grupi D kvalifikacija. Tri dana nakon što su greškom Dominika Livakovića izgubili od Turske na osječkoj Opus areni, Vatreni su večeras izgubili i na gostovanju u Walesu 2:1, pa im izmiče jedno od prva dva mjesta‘‘, ističu Vijesti.

29. travanj 2024 00:51