StoryEditorOCM
Nogometlovre rogić

Odlični vratar Šibenika optmističan pred nastavak sezone: ‘Ne znam tko će ispasti, ali Šibenik sigurno neće‘

Piše Davor Trutin
31. prosinca 2022. - 15:57

U jesenskom dijelu sezone Lovre Rogić bio je među najboljim vratarima HNL-a. Do pred kraj jesenskog dijela sezone Šibenik je bio i klub s najmanje primljenih golova, ali nakon 17 kola sa 19 primljenih golova Narančasti imaju 3.najbolju obranu lige. Rogić je uz Mislava Matića najčvršća karika Šibenčana, a svoju odličnu formu iz jeseni Lovre je potvrdio i na nedavno završenom 20.izdanju mega popularnog turnira „4 kafića – Memorijal Dino Petrinović“ u Splitu, gdje je vratar Šibenčana proglašen za naj golmana.

-To mi je bilo prvo iskustvo, premijerni nastup na tom popularnom turniru. Kada me pozvao Josip Božinović, inače bivši Šibenikov igrač rado sam se odazvao. Eto, odmah sam i proglašen za najboljeg golmana, u jakoj konkurenciji. Međutim, najvažniji je humanitarni aspekt cijelog događaja, da smo mogli pomoći svi skupa onima kojima je pomoć potrebna, naročito sada u vrijeme Božića – kaže Rogić.

Iako je u finalu njegova momčad za koju je nastupao i Marko Livaja poražena, Rogić je svojim prethodnim obranama, oduševio sve, pa i žiri.

-Je, izgubili smo u finalu. Ali, kažem to je manje bitno, za mene je to bilo super iskustvo, atmosfera, prilika da se družimo mi bivši ili sadašnji suigrači, kolege iz drugih klubova. Tako sam popričao i sa Mariom Ćurićem, prenio mi je svoja iskustva iz Rusije. Livaja? Ma, Livaja je Bog u Splitu…

Bio je na Gripama uz Livaju  i izbornika Dalića još jedan brončani sa SP u Katru, inače njegov zemljak.

- Ha, Martin Erlić i ja smo gotovo pa susjedi, bilim putem od moje Vrane do njegovog Tinja ima desetak minuta. Znamo se dugo, od djetinjstva. Drago mi ga je bilo vidjeti, i čestitati mu na veličanstvenoj bronci. Žao mi je da Livi (Livaković op.a) nije proglašen za naj golmana SP, Martinez je istina osvojio turnir, ali Dominik je u dva navrata bio junak naše pobjede na penale, pa još mnogo odličnih obrana na turniru…Za mene je on broj 1 SP!

A, šta ćemo sa njegovim Šibenikom?

- Sve teče po planu. Odradili smo prvi dio priprema, po meni savršeno. Odigrali jednu pripremnu utakmicu, pobijedili Varaždin 3:1, uz jako dobru igru. Neki su igrači otišli, stigla trojica novih, od kojih ova dva mlađa (Soldo i Krolo op.a) idu odlično, vidi se da su željni dokazivanja, a talenta im ne manjka. Mi koji smo tu od prije smo svi također spremni, i jedva čekamo nastavak prvenstva.

Znači, po Rogiću nema brige oko ostanka?

- Nema, ako budemo ovako nastavili i na proljeće kao na ovim pripremama nema brige oko ostanka. Iako vidim po medijima da nas neki vide kao kandidate za ispadanje. Tko će ispasti ne znam ali znam da to neće biti Šibenik – zaključio je optimistično Rogić, koji će Novu 2023. dočekati u svojoj županiji…

I, koji dan potom doći spreman ko‘ puška na novo okupljanje na Šubićevac, a potom pravac – Medulin.

 

01. svibanj 2024 13:13