StoryEditorOCM
Nogometnarančasti su hit hnl-a

Nogometna javnost im se divi, ali ima i zločestih komentara: ‘Ne želim biti glup i simpatičan...‘

Piše Šibenski.hr
26. kolovoza 2024. - 20:27

Nogometaši Šibenika najveće su iznenađenje HNL-a. Povratnici u prvu ligu, u četiri kola ostvarili su tri pobjede, a čak tri utakmice igrali su u gostima. 

Otkad je Lige 10, nijedan novak nije imao takav učinak, a računajući prošlu sezonu Šibenčani u 18 utakmica imaju samo jedan poraz!, piše HRT

Predviđali su im scenarij Rudeša, a nakon 4 kola imaju jednak broj bodova kao Zagrepčani u cijeloj lanjskoj sezoni! Šibenik je povratničku HNL sezonu počeo - kao u transu!

image

Roberto Punčec

Niksa Stipanicev/Cropix

- Devet bodova od mogućih 12 je stvarno jedan lijep uspjeh za bilo koji klub u ligi bi rekao, rekao je Roberto Punčec, nogometaš Šibenika.

- U svakom slučaju mogu biti zadovoljan, ali se ne zanosim. Mi imamo nekakav svoj, skromni, miran, spori put. I meni je stvarno bogatstvo i gušt mi je raditi tu, jer imam grupu fenomenalnu, kaže Mario Carević, trener.

image

 Mario Carević

Goran Mehkek/Cropix

Nogometna javnost im se divi, no ima i zločestih komentara u stilu - ‘to je antinogomet‘!

- Ma ja samo pamtim bodove i definitivno to nije anti-nogomet! Igramo taktički zrelo, taktički odgovorno i u napadu smo efikasni, kaže Punčec.

- Ne želim biti simpatičan i glup i gubiti utakmice, dodaje Carević.

Šibenik je lani igrao lepršavo, napadački, a ove godine čvrsto, s obrambenim stilom!

- To pokazuje da smo prilagodljivi, snalažljivi, taktički odgovorni. Igramo na onaj način, na koji smatramo da nam trenutno najbolje odgovara, rekao je Punčec.

- Još traje ta prilagodba jer velika je razlika između druge i prve lige. To je i sam trener napomenuo par puta. Tako da, nećemo možda uživati u nekoj ljepoti i nogometu, kaže Ivan Božić.

image

 Ivan Božić

Niksa Stipanicev/Cropix

U prvoj postavi imaju čak 8 igrača koji su lani igrali u drugoj ligi! No tu su i Punčec, Perić, Santini i Žuta - s nekoliko stotina utakmica u HNL-u.

- Ušli smo u ligu s nemogućim nizom od 15-ak, 16-ak pobjeda. Znači, to zajedništvo i taj pobjednički mentalitet je definitivno naša najveća snaga, rekao je Punčec.

- Mogu reći da nam je ta drugoligaška sezona, prošle godine, da nas je ojačala. Sasvim sigurno su se oni i pojedinačno izgradili, rekao je Carević.

image

 Funcuti

Niksa Stipanicev/Cropix

A ‘leđa im čuvaju‘ i navijači!

- Na Šubićevcu kad se igra, možeš se samo naježiti od prve minute, koliko bude dobro! Tako da, jako sam sretan i ponosan što sam ovdje, što sam doživio sve to, govori Božić.

A navijači se nadaju da će ih njihovi ljubimci što kasnije probuditi iz sna u kojem žive, piše HRT

28. rujan 2024 03:21