StoryEditorOCM
NogometOtputovao i Marin Jakoliš

Nogometaši Šibenika otišli na pripreme u Istru: Na popisu su i jedan hajdukovac i jedan dinamovac

Piše Krešimir Gulin
10. siječnja 2022. - 12:25

Nogometaši Šibenika u ponedjeljak su otputovali na zimske pripreme u Medulin gdje će se, kako je planirano, zadržati do kraja idućeg tjedna.

Trener Ferdo Milin u Istru je poveo 26 nogometaša. Na popisu putnika našli su se vratari: Rogić, Đaković i Benat, braniči: Kvesić, Batarelo, Perić, Bilić, Mina, Damjanić, Grdić, Bikić i A. Jakoliš,veznjaci: Bedoya, Ćurić, Bačelić-Grgić, Lopez, Mena, Rak, Skorup i Vidović te napadači: Sahiti, Torres, Škugor, Delić, Marin i M. Jakoliš.

U odnosu na jesenski dio sezone u šibenskoj svlačionici više ne stanuju Indijac Jhingan, Englez Dasilva i Argentinac Bailone. Na popisu igrača koje je Milin poveo u Medulin nema ni veznjaka Močinića i Cvetkovića, koji trenutačno čekaju odluku kluba o njihovoj sudbini, a kako se doznaje, s njima će najvjerojatnije biti raskinuti ugovori.

Na posudbu će i branič Adam Benić, koji je ljetos na Šubićevac stigao iz Osijeka. Među putnicima se nije našao ni Attys, veznjak na posudbi iz milanskog Intera, koji ima zdravstevnih problema i momčadi bi se rebao priključiti tijekom priprema.

Još uvijek je na rehabilitaciji Kolumbijac Mesa, koji se oporavlja od operacije koljena.

Na pripreme u Medulin sa suigračima je otputovao Marin Jakoliš, jedno od 'najvrućih' imena zimskog prijelaznog roka. Kako se doznaje na Šubićevcu, oko brzonogog krilnog igrača vlada 'status quo'. Ili, Jakoliš je igrač Hajduka na posudbi u Šibenik i čini se kako će tako ostati i na proljeće, premda su novi suvlasnici prvoligaša sa Šubićevca osigurali novac (oko 250 tisuća eura) za otkup Jakoliševog ugovora od Hajduka. Međutim, igrač, barem za sada, nije pristao potpisati trogodišnji ugovor sa Šibenikom koji mu je stavljen na stol.

Kako je najavljeno prigodom službenog predstavljanja novog trenera Ferde Milina, na proljeće će kostur momčadi Šibenika ostati gotovo nepromijenjen. Primarni zadatak novog trenera bit će promocija mladih igrača i podizanje vrijednosti aktualnih prvotimaca. Takva politika kluba i ne čudi s obzirom da Narančasti imaju komotnu poziciju na tablici, ili čak 15 bodova više od 'fenjeraša' Hrvatskog dragovoljca. U situaciji kada je ostanak u 1.HNL praktički osiguran može se raditi na temeljima za budućnost bez velikog rezultatskog pritiska.

Međutim, osvježenje u momčadi uvijek je dobro došlo. Tako su se među putnicima u Medulin našla i dva nova imena. To su 22- godišnji defanzivni veznjak Dino Skorup, inače ugovorom vezan za Hajduk, i 19- godišnji centralni vezni igrač Ivica Vidović iz Dinama.

Obojica su dobili dopuštenja svojih matičnih klubova da odu na pripreme sa Šibenikom. Za sada je njihov budući status na Šubićevcu nepoznat. Naime, Šibenčani još uvijek ne smiju dovoditi nove igrače, jer nije riješen dug prema FIFA-i odnosno ije uplaćena naknada za razvoj mahom južnoameričkim klubovima iz kojih su kolumbijski vlasnici dovodili mlade igrače na Šubićevac.

No, i Skorup i Vidović interesantni su Šibenčani u bliskoj budućnosti. Njihove angažmane treba gledati u kontekstu mogućih odlazaka kapetana Ćurića i povratka Marina s posudbe u Dinamo. Baš su Skorup i Vidović igrači koji bi potencijalno mogli nadomjestiti odlaske Ćurića i Vidovića.

Skorup je bio blizu dolaska u Šibenik i na početku ove sezone, kada su on i Teklić završili kratku epizodu na posudbi u Hrvatskom dragovoljcu, međutim, nije došlo do konačnog dogovora s Kolumbijcima.

Za Vidovića,rođenog u Livnu, izvori iz Dinama kažu da je riječ o vrlo talentiranom igraču čiji je razvoj usporila teška ozljeda. Tko zna, možda i on 'eksplodira' baš u Šibeniku kao što se to dogodilo nizu nogometaša prije njega.

- Gledamo još jednog ili dvojicu igrača koji bi nam se mogli priključiti narednih dana. Radi se o pozicijama napadača i desnog krila. S njima bismo definitivno završili priču glede zimskog prijelaznog roka- kazao je Hrvoje Kulušić, sportski direktor Šibenika.

Inače, Šibenik će u Istri u sklopu Arena Cupa odigrati utakmice s rumunjskim trećeligašem Suceavom, srpskim drugoligašem Žarkovom i domaćinom Istrom.

05. svibanj 2024 02:11