StoryEditorOCM
NogometČanadi uoči Rijeke

‘Nemojte misliti da smo slavili do dva-tri ujutro. Igrači su imali izlaz do ponoći. O prvenstvu ovisimo...‘

Piše Krešimir Gulin
7. travnja 2023. - 10:52

Nogometaši Šibenika nisu imali previše vremena za slavlje nakon senzacionalnog prolaska u finale Kupa protiv Dinama u srijedu. Jer, već u subtu čeka ih teško gostovanje u Rijeci:

- Proveselili smo se, zajedno sa svojim navijačima, Funcutima i bilo je zaista lijepo. Igrači su to zaslužili. međutim, nemojte misliti da je alkohol tekao ‘u potocima‘, ili da smo ‘zaružili do dva-tri ujutro. Igrači su imali izlaz do ponoći. Kad osvojimo neki trofej onda ćemo se moći još više opustiti- kazao je Damir Čanadi, trener Šibenika odgovarajući na pitanje hoće li njegova momčad biti spremna za utakmicu na Rujevici s obzirom na logično fizičko i emotivno pražnjenje u Kupu.

- Moj zadatak je da držim ekipu na podu. Uostalom, naš gazda Karajica je dobro poentirao kada je kazao da još ništa nismo osvojiili. Niti smo uzeli Kup, niti smo ostali u ligi. A prvenstvo je naš fokus. Od HNL-a živimo i to je naš glavni cilj, a Kup je samo ekstra dar... Nemamo taj luksuz da uživamo u onome što smo napravili jučer, moramo živjeti za danas i ono što nas čeka sutra- jasan je Čanadi.

Ipak, činjenica je kako je Šibenik imao jako malo vremena za pripremu utakmice s Rijekom. U četvrtak su odradili regeneracijski trening, u petak još jedan trening i potom su sjeli u autobus:

- Da, morali smo vrlo brzo napraviti taj ‘switch‘ ili prebačaj u glavi s Kupa na prvenstvo. Rijeka se kudikamo duže mogla pripremati za nas. Nedvojbeno, oni su trenutačno jedna od najboljih ekipa u Hrvatskoj. Posebno su nezgodni kući gdje ‘udaraju, uzimaju duele, žele svaku loptu. Uz to, naprijed imaju Frigana koji je mlad, ekstra brz, gladan golova. Osim njega, u završnicu stiže jako puno igrača. Bit će nam teško, morat ćemo biti koncentrirani, ali ja vjerujem u svoju ekipu koja je pokazala da je čvrsta- veli trener Šibenika.

Što se sastava tiče, Čanadija more iste brige kao i protiv Dinama. Opet neće moći računati na oba lijeva braniča- Minu i Kvesića, koji će tek od idućeg tjedna u puni trenažni proces.

Dakle, Čanadi će opet morati nešto ‘izmišljati‘ na toj poziciji. Protiv Dinama je ‘izmislio‘ Kolumbijca Mesu, koji se iskazao i kao stoper i kao zadnji vezni, a sada i kao lijevi bek.

- Još nismo donijeli definitivnu odluku o početnom sastavu. Moramo vidjeti u kakvom su stanju pojedinci. Međutim, imamo dobru komunikaciju između stožera i igrača. Sigurno će nam netko javiti ako nije 100 posto spreman tako da možemo reagirati. I protiv Dinama se vidjelo da imamo širinu, i kad nam 3-4 igrača uđu s klupe možemo napraviti puno dobrih stvari- završio je Čanadi.

Utakmica Rijeka- Šibenik igra se u subotu u 19,10 sati. Sudac je Zdenko Lovrić iz Đakova.

03. svibanj 2024 13:43