StoryEditorOCM
Nogomet‘raspucani‘ šibenčani

Narančasti na krilima raspoloženih stopera do uvjerljive pobjede. Evo što veseli trenera Carevića

Piše K.G.
9. ožujka 2024. - 17:30

Nogometaši Šibenika uvjerljivo su promarširali kroz zagrebački Siget gdje ih je ugostila Dubrava. Momčad trenera Marija Carevića s () svladala je ekipu bivšeg, ne baš uspješnoh, učitelja Šibenika Krešimira Sunare.

Tako su se Narančasti spustili na četiri boda zaostatka za vodećim Zrinskim i malo prebacili psihološki pritisak na lidera koji u nedjelju tek treba odraditi nimalo jednostavan zadatak kod Coratie u Zmijavcima.

Ovaj put su u redovima Šibenika posebno raspoloženi bili stoperi. Svoje prvijence u narančastom dresu zabili su Punčec i Dujmović.

Prvi je načeo mrežu domaćina već u šestoj minuti, a branič na posudbi iz Rijeke dovršio je posao u 60. minuti. U međuvremenu, u 32. minuti, u listu strijelaca ponovno se upisao Božić.

To je već druga utakmica u nizu da bivši igrač Dinama zabija i tako sve više sa sebe skida nadimak ‘mister promašaj‘ kakvim su ga neki, nimalo opravdano, krstili u prvom dijelu sezone.

Uoči utakmice s Dubravom, trener Šibenika imao je na raspolaganju samo jednom klasičnog veznog igrača (Pozo). Carević je problem u manevru riješio tako da je Španjolcu priključio mladog Nigerijca Morrisona, koji je debitirao u jednoj službenoj utakmici za Narančaste.

Inače, Morrison slovi za vrlo nadarenog stopera.

image

 Mario Carević

Tom Dubravec/Cropix

- Na kraju baš rutinska naša pobjeda na teškom terenu. Imali smo kontrolu od prve minute. Veseli me što smo zabili dva gola iz prekida, jer ne zabijamo baš često iz prekida. Također, zadovljan sam jer smo bili odgovorni. Naročito nakon vodstva 3:0, jer nismo dozvolili neke glupe greške, kartone ili da primimo pogodak. Sada idemo u pripremu za Jarun- kazao je Mario Carević, trener Šibenika.

U idućem kolu Šibenik na Šubićevcu dočekuje Jarun. Taj susret na rasporedu je u subotu, 16. ožujka u 15,30 sati.

Dubrava- Šibenik 0:3 (0:2)

ZAGREB- SC ‘Stjepan Spajić‘. Sudac: Jakov Titlić (Potravlje). Strijelci: 0:1 Punčec (6.), 0:2 Božić (32.), 0:3 Dujmović (60.).

Dubrava: Mustapić, Palić, Ikenna, Bošnjak, Posinković, Sivonjić, Janjiš, Ljubanović, Vrbančić, Vugrinec, Juranović.

Šibenik: Đaković, Perić, Punčec, Dujmović Kolega, Morrison, Pozo, Cvijanović, Božić, Toshevski, Majić.

01. travanj 2024 15:59