StoryEditorOCM
Nogometsmjena na šubićevcu?

Najprije je izbacio Šibenik iz lige, a sada dolazi u pomoć: Narančasti dobivaju novog sportskog direktora

Piše Toni Roić/SN
11. lipnja 2024. - 11:22

Iako se iz kluba još ne može dobiti službena potvrda, čini se da je na završetku suradnja Gorice i sportskog direktora Marija Brkljače (39).

Njemu je po završetku prošle sezone istekao dosadašnji ugovor, a unatoč mogućnosti potpisa novog, do toga neće doći jer je Brkljača na meti Šibenika i ponudu povratnika u elitni rang hrvatskog nogometa gotovo sigurno će prihvatiti do kraja ovoga tjedna.

Predsjednik Gorice Nenad Črnko pokušao je u ponedjeljak s još jednom rundom pregovora s Brkljačom, ali premda se nije želio oglasiti nakon sastanka, dojam je da turopoljski prvoligaš ostaje bez sportskog direktora.

Situacija dosta podsjeća na prosinac 2020. godine kada je iz Velike Gorice u Hajduk iznenada i neočekivano otišao Mindaugas Nikoličius, a Črnko novog sportskog direktora nije imao sve do dolaska Brkljače krajem 2022. U tom trenutku Gorica je bila posljednja na tablici i od mnogih otpisana u borbi za ostanak, ali Brkljača tada vuče dobitni potez dovođenjem trenera Željka Sopića i nekoliko iskusnih igrača, te je u drugom dijelu sezone napravljen antologijski pothvat nadoknađivanjem 11 bodova zaostaka i zadržavanjem u Supersport HNL-u.

U drugi rang otišao je proljeća 2023. baš Šibenik, koji se godinu dana kasnije vratio među 10 najboljih hrvatskih klubova, te u pripremama za novu sezonu baš iz Gorice kani uzeti glavnog klupskog operativca.

Za Brkljaču je takva ponuda nagrada za učinjeno i pokazano u prošlih godinu i po dana, dok Črnku slijedi potraga za novim sportskim direktorom.

 

11. lipanj 2024 11:26