StoryEditorOCM
NogometA sezona je pred vratima

Na Šubićevcu je mnogo gorućih pitanja: Nema trenera, sprema se egzodus igrača, a član uprave lakonski odgovara: ‘Nema ništa novo‘

Piše Davor Trutin/SN
2. lipnja 2021. - 09:36

Umjesto novog trenera i novih igrača, posebice pojačanja na Šubićevcu su se konačno pojavili strojevi i kamioni. Od utorka su konačno krenuli radovi oko postavljanja novog hibridnog travnjaka kao sporazum ugovora kluba i HNS-a. Cijela priča trebala bi potrajati oko četrdesetak dana kada bi šibenski travnjak trebao zablistati u novom ruhu.

Ovaj trenutak čekao se godinama, desetljećima i evo u 2021. godini će i Šibenik poput drugih gradova koji imaju HNL prvoligaše dobiti svoj moderni, hibridni travnjak. Valjda će sada i kvaliteta nogometa biti bolja, jer često se u prošlosti naslušali (s pravom) priča o neravnom travnjaku ionako gostima negostoljubivog Šubićevca.

Sada će i lopte biti brže, kao na Rujevici gdje sporiji igrači imaju velikih problema s kontrolom lopte. Paradoksalna je i čnjenica da aktualni travnjak nikada nije izgledao bolje, zelenije, ravnije...

Ali, kada drugi financira taj nimalo jeftini projekt u gotovo stopostotnom udjelu onda se ne treba odveć uzrujavati oko te činjenice. U prvom planu bilo je zamišljeno da stari travnjak nakon rezanja i slaganja u bale bude postavljen na teren u Crnici gdje vježbaju mlađi uzrasti ali i prva momčad, ali takvu potvrdu još nismo dobili od nikoga iz kluba.

Inače, do informacija glede novosti oko rostera, trenera, transfera je i dalje prilično teško doći. Glavni operativac kluba Eduardo Zapata kratko odgovara SMS porukom "nothing new". Dok braća Bulat Ivan i Joso u zadnje vrijeme lagano i uljudno zaobilaze na novinarske upite što je u jednu ruku razumljivo. I tu je još nejasna situacija oko formalizacije njihovih budućih uloga, ovlasti. Želja oko daljnjeg angžmana u klubu braće Bulat kao i Jure Zoričića nije sporna. Ali,...

Nadajmo se da će novi vlasnici napokon izaći pred javnost i prezentirati svoje planove, ali i progovoriti o aktualnom trenutku. Predstavnici investitora Kolumbijci Zapata i Cardona od svečanog potpisa ugovora s čelnicima grada još nisu imali ni jedno medijsko obraćanje.

Naime, završetkom sezone u HNL-u kolumbijsko-jordanski vlasnici kreću od nule što se njihovog angažmana u klubu tiče. Dosada su se samo naslanjali na postojeće temelje koje je proteklih godina postavljala domaća uprava. Pitanja je mnogo, posebice onih gorućih, najavljuje se egzodus igrača, nema još trenera, a nova HNL sezona će doći za tren.

02. svibanj 2024 20:30