StoryEditorOCM
Nogometemotivno na šubićevcu

Mario Carević pobjedu posvetio legendarnom igraču Šibenika: ‘Bili smo baš dobri...‘

Piše K. G.
17. veljače 2024. - 18:52

Emotivno je bilo na Šubićevcu poslije utakmice Šibenika i Sesveta. Ne samo zato što se slavila važna pobjeda Narančastih na početku proljetnog dijela prvenstva.

Lavinu emocija pokrenuo je Mario Carević, trener Šibenčana:

- Ovu pobjedu posvetio bih pokojnom Draženu Goviću. Bili smo baš dobri... Eto, poklopilo se tako da su se jučer navršile tužne dvije godine otkako Gova više nije s nama- počeo je službenu press konferenciju Carević.

Podsjetimo, legendarna ‘desetka‘ Narančastih koju su obožavali Funcuti poginula je u prometnoj nesreći 16. veljač 2022. godine.

Carević i Gović praktički su ista generacija, nogometni putevi su im se križali i u Hajduku i u Belgiji... Radilo se o dvojici igrača plementigo kova, sjajne ljevice, šuta, driblinga, ili svega onoga što vole nogometni romantičari.

Očito, Car nije zaboravio Govića. Jednako kao što ga nikada neće zaboraviti zapadna tribina Šubićevca na kojoj se okupljaju najvatreniji navijači Šibenika.

image

Na zidu stadiona Subicevac stoji mural posvecen tragicno stradalom bivsem igracu HNK Sibenik Drazenu Govicu.
 

Niksa Stipanicev/Cropix

Konačno, Carević je progovorio i o dvoboju sa Sesvetama:

- Drago mi je što smo pobijedili, uvijek to važno napraviti u prvoj prvenstvenoj utakmici, makar na bilo koji način. Veseli me i fajterski pristup koji nam je nedostajao u nekim utakmicama prvog dijela sezone- rekao je trener Šibenika.

Do 25. minute i penala za Šibenik gosti su bili tvrd orah. Nakon 28. i crvenog kartona Duvnjaka sve je otišlo na stranu Šibenika:

- Vjerujte, nitko se protiv Sesveta neće prošetati. Oni su zaista čvrsta i dobro organizirana momčad.

Carević se odlučio krenuti s Laćom u vrhu napada. Na klupi su ostali Torres, Delić, ali i prinova Toshevski koji je debitirao pogotkom:

- Takav je bio naš plan. Htjeli smo uvesti Torresa kad malo padne ritam da dobijemo dubinu. Mogu biti sretan što u napadu imam ogromnu rotaciju i jako dobre opcije. Tko zna kako ćemo krenuti iduću subotu u Dugopolju? Uostalom, ostali smo i bez Božića koji ima tri žuta kartona. No, ponavljam, imamo odličan izbor igrača u napadu- rekao je Carević.

image

Šibenik ostao bez Ivana Božića za utakmicu u Dugopolju

Niksa Stipanicev/Cropix

Slatke brige Carević ima i u obrani. Tako u prvih 18 nije bilo stoprea Osmankovića, koji je jesenas muku mučio s ozljedom leđa:

- On još nije na 100 posto i zato ga nisam koristio.S Osmankovićem moramo biti oprezni i ne smijemo dozvoliti da se ponovno ozljedi jer tada bismo ga izgubili na duži period. A on će nam biti itekako potreban u nastavku prvenstva- zaključio je trener Šibenika.

01. svibanj 2024 19:31