StoryEditorOCM
NogometHNK Šibenik

Mario Brkljača imenovan sportskim direktorom: ‘Napravit ću sve da budemo stabilni i konkurentni u najvišem rangu hrvatskog nogometa‘

Piše Šibenski.hr
18. lipnja 2024. - 13:08

HNK Šibenik službeno je objavio da je Mario Brkljača imenovan novim sportskim direktorom kluba. Uz preuzimanje ove važne funkcije, Brkljača je također preuzeo funkciju sportskog direktora SEH Fussball-a, gdje će biti odgovoran za sve tri momčadi unutar SEH grupacije: Austria Klagenfurt, HNK Šibenik i Viktoria Berlin.

Mario Brkljača donosi bogato iskustvo iz svoje igračke i profesionalne karijere. Kao igrač Brkljača je nastupao za NK Zagreb, HNK Hajduk, Cagliari Calcio, Sibir Novosibirsk, SV Mattersburg, CSKA Sofija i Krku Novo Mesto. Njegovo radno iskustvo uključuje pozicije skauta za Jugoistočnu Europu u Deportivu Alaves (2017) i L.R. Vicenzi (2022), sportskog direktora u NK Rudeš (2017-2018), glavnog skauta u HNK Hajduk (2018-2019) te sportskog direktora u HNK Gorica (2023-2024).

- Izuzetna mi je čast, ali i odgovornost što ću imati priliku sudjelovati u razvoju nogometnog sektora SEH grupacije. Veliki je izazov pozicionirati se na nogometnom tržištu kao multi-klub organizacija, ali isto tako upravljanje s više klubova otvara mnogo više mogućnosti. Želimo postati globalno prepoznatljivi na temelju odabira i razvoja vrhunskih nogometaša. HNK Šibenik je jako važan za SEH grupaciju s obzirom na potencijal koji posjeduje. Mogu obećati da ćemo napraviti sve da HNK Šibenik bude stabilan i konkurentan u najvišem rangu hrvatskog nogometa - izjavio je Mario  Brkljača povodom preuzimanja novih funkcija unutar SEH grupacije.

- Dosadašnji sportski direktor HNK Šibenika, Hrvoje Kulušić, bit će raspoređen na druge dužnosti unutar kluba. Zahvaljujemo mu na dosadašnjem trudu i doprinosu te mu želimo puno uspjeha u budućem radu. HNK Šibenik i SEH grupacija izražavaju dobrodošlicu Mariju Brkljači te mu žele mnogo uspjeha u novim izazovima i odgovornostima koje donosi pozicija sportskog direktora - poručili su iz kluba.

 

18. lipanj 2024 13:19