StoryEditorOCM
NogometNišta od Španjolca

Još uvijek nema ‘bijelog dima‘ na Šubićevcu: evo koja se imena vrte u kuloarima za novog trenera

Piše Krešimir Gulin
13. veljače 2022. - 12:41

U nedjelju se na Šubićevcu nije pojavio 'bijeli dim' glede novog trenera. Drugim riječima, uprava Šibenika još nije odlučila tko će zamijeniti Ferdu Milina, koji je ekspresno smijenjen nakon samo tri kola odrađena na klupi Narančastih. Podsjetimo, Milinu je presudio težak poraz od Hrvatskog dragovoljca (0:5) na Šubićevcu u petak navečer.

Kako sada stvari stoje, treninge će do daljnjega voditi Marko Kartelo, dosadašnji Milinov pomoćnik. Lako je moguće da Kartelo bude u ulozi trenera Šibenika i na idućem gostovanju u Rijeci u nedjelju, 20. veljače.

Međutim, u šibenskim nogometnim kuloarima prostrujala su neka imena koja se spominju kao mogući Milinovi nasljednici. Navodno, 'pole position' drži 42- godišnji Goran Sablić. Nekadašnji odlični igrač Hajduka, Dinama Kijev,... trenutačno je slobodan, a zadnji trenerski angažman imao je u Sarajevu. Nisu rijetki koji drže kako bi to bilo kvalitetno rješenje za Šibenik, jer Sablića smatraju dobrim i perspektivnim stručnjakom te pravim džentlemenom.

Drugo ime koje se zavrtjelo je ono iskusnog Branka Karačića. On bi zasigurno bio odlično primljen među navijačima, budući je u njihovim krugovima ostao među najomiljenijim trenerima koji su u zadnjih petnaestak godina vodili Šibenik, poput Gorana Tomića ili Mirka Labrovića.

Također, pod vodstvom Branka Karačića Šibenik je postigao povijesne uspjehe- plasman u finale Kupa Hrvatske 2010. godine u kojem je poražen od Hajduka, ali i povijesni izlazak u Europu, točnije igranje u tadašnjem Kupu UEFA protiv predstavnika Malte i Cipra.

Premda su čelnici Šibenika, još 'vrući' od 'nokauta' koji im je opalio Dragovoljac, najavljivali 'čišćenje' svlačionice za sada je otkaz dobio samo stoper Ivica Batarelo, potvrdio je Hrvoje Kulušić, sportski direktor Šibenika.

Prema njegovim riječima, definitivno je propao posao s 28- godišnjim španjolskim krilnim napadačem Burguijem. Zato je Kulušić najavio kako bi idućih dana ponovno na posudbu iz Dinama trebao doći veznjak Edin Julardžija, koji je sezonu započeo u Šibeniku, ali se teško ozlijedio u duelu s Livajom na utakmici trećeg kola s Hajdukom na Poljudu.

01. svibanj 2024 16:31